Günlük Kiralanan Evlere Yeni Düzenleme Kapıda! Milyonluk Ceza

#image_title

Günlük kiralanan evler için yeni yapılan düzenlemenin ayrıntıları netleşmeye başladı. Evini günlük kiraya vermek isteyenlere ruhsat zorunluluğu gelirken kurallara uymayan vatandaşlar için de 1 milyon TL’ye yakın ceza kesilecek.

Ekim ayı içerisinde Meclis’e sunulması planlanan yasayla beraber günlük kiralık evleri kiralayanlar kadar kiraya verenler de sorumlu olacak.

Ruhsat Alırken Hangi Şartlar Gerekiyor?

Düzenlemenin hayata geçmesi halinde, günlük kiralanan evlerde yangın merdiveni, yangın raporu belgesi, atık kontrol belgesi zorunlu olacak.

Günlük kiralanan evlerde; bir otel odasında olması gereken malzemelerin günlük kiralık evlerde de bulunması istenecek.

Komşuların hepsinden muvafakatname alınması da zorunlu hale getirilirken, bir apartman sakinin bile itiraz etmesi durumunda günlük kiralama yapılamayacak.

Milyonluk Ceza Gündemde

Kanunun Meclis’ten geçip, Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla beraber günlük ev kiralayanlar kurallara uymadığı takdirde para cezasıyla karşılaşacak.

Daire başına 1 milyon TL ceza uygulanması planlanırken, eksik belge ve kiralamaya devam edilmesi halinde evler mühürlenecek.

Günlük kiralanan evlerde, otellerde de olduğu gibi kiralama yapacak olan kişinin kimlik bilgileri alınıp Emniyet’le paylaşılacak.

Bu işlemlerin kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilmesi için e-Devlet’te bir arayüz açılacak, bilgi paylaşımında bulunmayan ev sahipleri de cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Exit mobile version