Hafize Gaye Erkan’ın Babasının İşten Çıkarttığı İddia Edilen Büşra Bozkurt Şok İddialarda Bulundu

#image_title

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkartılan Büşra Bozkurt, şok iddialarda bulundu. Bozkurt, kendisi gibi onlarca personelin mağdur olduğunu belirterek, Erol Erkan’ın bir çalışanı asansörde tokatladığına dair kamera kayıtları olduğunu öne sürdü. Ayrıca bankada lüks harcamalar ve özel mutfak uygulamalarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CİMER şikayetiyle gündeme oturan Büşra Bozkurt, “CİMER’deki şikayetlerim eksik bile” diyerek banka içinde yaşanan skandalın sadece yüzeyine dokunduğunu ifade etti. Bozkurt, baba Erol Erkan tarafından işten çıkartılan onlarca personelin mağdur olduğunu belirtirken şahit olduğu olayları ispatlamak için bankanın kamera kayıtlarını kullanacağını söyledi.

Görüntüler Kamera Kayıtlarında Mevcut

Sözcü gazetesine konuşan Bozkurt, “Hakkımda dava açılırsa bankanın kamera kayıtlarını mahkemede isteyeceğim. Erol Erkan’ın bütün görüntüleri kamera kayıtlarında mevcut. Silinemeyeceğini düşünüyorum. Özel korumasının şikayeti üzerine işten attığı güvenlik amiri dahil birçok mağdur var” dedi. Ayrıca Bozkurt, CİMER şikayeti haber olduğunda birçok çalışanın kendisini tebrik ettiğini ve destek verdiğini belirtti.

Bozkurt, eski başkanın akrabası olduğu ve torpille işe girdiği iddialarını kesin bir dille reddederek, “Arkamda bir güç yok. Ancak bankada çalışan ve maddi manevi mağduriyet yaşayan herkesin arkamda olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Başkanın Babası Çalışanı Tokatladı İddiası

Bankada yaşanan skandalın bir diğer çarpıcı iddiası ise Başkan Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın bir çalışanı asansörde tokatladığı yönünde. Büşra Bozkurt, “Başkan Hanım 23 Aralık 2023’te ABD’ye gitti. Babası tarafından talimatla 28 Aralık’ta işten atıldım. Bir personeli asansörde tokatladığı bütün bankada konuşuluyor” dedi.

Bozkurt’un açıklamalarına göre Erol Erkan bankada lüks harcamalar ve özel mutfak uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Bozkurt, “Başkanlık katına sadece ailenin kullanacağı özel bir mutfak yaptırıldı. 4 bin liraya çay bardağı alındığı söyleniyor. Sayıştay denetim yaparsa hepsinin faturası ortaya çıkar” şeklinde konuştu.

Exit mobile version