Hamas Yöneticisi Meşal’den Son Dakika Açıklaması

#image_title

Hamas yöneticisi Meşal, gençlerle birlikte internet ortamında gerçekleştirdiği toplantıda, Kassam Tugayları’nın 7 Ekim sabahı başlattığı saldırılara değindi.

İsrail’in 7 Ekim’de olduğu gibi yaşanacak başka bir saldırıyı kaldıramayacağını vurgulayan Meşal, ABD’nin bugün bir kara savaşı veya manevrası gerçekleştirmek suretiyle istediklerini minimum kayıpla elde etmek için “ortak planlama, yönetim ve niteliksel katılımla” savaşa yürüdüğünü ifade etti.

ABD’nin üç farklı yol izlediğine değinen Halid Meşal, bunlardan birinin Gazze’ye karadan girmemek olduğunu, bununla da Gazze’yi havadan vurması için İsrail’e uzun bir fırsat tanındığını belirtti. İkinci yolun ise ABD’nin, direniş güçlerinin tünellerdeki gücünü bildiği için uzmanlarıyla birlikte müdahale edeceğini ve dolayısıyla Gazze’nin derinliklerine nüfuz etmek ve sinir gazı silahları kullanarak direnişçileri tünellerde bir süreliğine felç etmek için generaller, modern mühimmat ve rehineleri kurtarma konusunda uzman olan Delta Gücü’nü gönderdiğini aktardı.

Hamas yöneticisi, üçüncü yolun birinci ve ikinci yollar tamamlandıktan sonra yapılacak bir taktiksel plan olduğunu, kuzey tarafından denizden veya kemer şeklinde ya da kapsamlı bir giriş yapılmasının planlandığını, son iki gündür Han Yunus’un doğusuna yapılan saldırıların nabız ölçmeye yönelik olduğunu vurguladı.

Kara saldırısının artık çok yakında olduğunu belirten Meşal, ”İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu zafer olmadan savaşı durduramaz, yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu için savaş ona bir iç krizle geri döner ve seferberliğe rağmen zafer yok. Şu anda daha fazla esirin serbest bırakılması, sınır kapılarının açılması ve siyaset ve medya aracılığıyla hedef alma dalgasının azaltılması yönünde görüşmeler yapılıyor.” dedi.

Exit mobile version