Hatay’da prefabriklerin 2. etabı teslim edildi

#image_title

HATAY (İGFA) – Hatay’da 101 konuttan oluşan prefabrik konutların altyapı çalışmaları Büyükşehir Belediyesi’nin HATSU, Fen İşleri, Park Bahçeler Dairesi ile Ciner Kümesinin ortak işbirliği ile gerçekleştirildi.

Konutlar Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay Valiliği ve Ciner Kümesinin ortak çalışması sonucu öksüz, yetim, engelliler başta olmak üzere afetten en çok etkilenen aileler ortasından belirlendi.

Konutlar, gereksinim duyulabilecek besin materyalleri, salon, mutfak kadrosu, yatak odaları ekipleri ve elektronik tüm eşyaları ile birlikte depremzede vatandaşlara teslim edildi.

Ciner Kümesi ismine merasimde konuşan Ciner Mahallesi Konutlarının imalinin uyumunu sağlayan gazeteci, program imalcisi Muharrem Sarıkaya, “4. gün Hatay’a geldiğimde sarsıntının ne kadar büyük bir acı ve felakete yol açtığını gördüm. Liderimiz yüzünde yara ile üstü başı toz toprak içinde enkazda kalan insanları çıkarmaya çalışıyordu. Tanım edilemez bir acıydı. Yaralara bir nebze merhem olabilmek için Ciner Kümesi olarak kolları sıvadık. Konutların üretimi sürecinde emekleri geçen Büyükşehir Belediyesi Lideri Lütfü Savaş’a, Sayın Valimize, kamunun ve devletin tüm ünitelerine ve Hatay halkına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“DEVLETİMİZİN TAKVİYESİ VE HEPİMİZİN ÇALIŞMASIYLA HATAY’I TEKRAR AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

Başkan Lütfü Savaş da konuşmasında sarsıntının birinci saatlerinden itibaren Hatay’ın bir mahşer yeri üzere olduğunu hatırlattı.

Başkan Savaş, 6 aylık süreçte devletimiz, belediyelerimiz, sivil toplum örgütleri ve hayırseverlerimiz hakikaten hem bizlere ve hem de öbür vilayetlerimize ekonomik manada büyük katkı sağlayan işler yaptıklarını belirterek, “Hatay halkı olarak emek veren ve hizmet eden herkese çok teşekkür ediyoruz. Sayın valimiz bizim bütün kederlerimizi en detaylı noktasına kadar biliyor ve çözmeye çalışıyor. Devletimizin takviyesi ve hepimizin çalışmasıyla Hatay’ı tekrar ayağa kaldıracağız” iletisini yineledi.

HATAY’I FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜLERLE ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL BURAYA GELEREK GÖRMEK GEREKİR”

Ciner Mahallelerinin bütün süreçlerine katkı sağlayan Hatay Valisi Mustafa Masatlı da, Hatay’ı bir fotoğraf karesiyle bir görüntüyle insanların anlaması mümkün olmadığını belirterek, “Ancak buraya gelip vatandaşlarımızın kaygılarıyla ilgilenenler bilir. Bölgedeki yaraların süratle sarılmasıyla ilgili devletimiz ağır bir gayret sarf etti ve uğraş sarf harcamaya da devam ediyor. Buradaki İnsanlarımızın en uygar gereksinimlerinin karşılanması için her türlü gayret ve çaba sarf ediliyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Hatay için ‘Benim şahsi problemimdir.’ demiştir. Bu şahsi sorun sonsuza dek devam edecektir” diye konuştu.

Tören sonrası konutların anahtarları protokol tarafından depremzede vatandaşlara teslim edilirken hisli anlar yaşandı.

Exit mobile version