İstanbul Barajlarında Doluluk Oranı Tehlikeli Seviyede

#image_title

İstanbul’da geçen ay gerçekleşen yağışlarla birlikte barajlardaki su seviyesi yüzde 50’li seviyelere yükselse de hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte yeniden düşüşe geçti. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yayımlanan güncel verilere göre, ildeki barajların doluluk oranı yüzde 45.42. Bir önceki yıl aynı dönemde ise barajlardaki doluluk oranı yüzde 75,62 olarak kaydedilmişti.

Alibeyköy Barajı da kurak geçen kış dönemi boyunca yüzde 10’lara kadar düşen doluluk oranıyla mücadele etti, ancak sonrasında yağışlarla birlikte artış gösterdi. Bugün itibariyle Alibeyköy Barajı’ndaki doluluk oranı yüzde 25,62 olarak ölçüldü. Barajda önceden balıkların yüzdüğü alanlar tamamen kurumuş ve şu anda keçi ve koyunların otlama alanı haline gelmiş durumda.

İstanbul’a su sağlayan diğer önemli barajlar ise neredeyse kurumuş durumda. Kazandere Barajı’ndaki su seviyesi yüzde 3,62 olarak ölçülürken, Papuçdere Barajı’ndaki su seviyesi ise 3,35 olarak kaydedildi. Ancak Ömerli Barajı, İstanbul’un en önemli barajlarından biri olarak yüzde 76,7 doluluk oranıyla biraz daha iyi durumda.

İstanbul’a su sağlayan diğer barajların doluluk oranları ise şu şekilde:

Exit mobile version