İstanbul Şile’de yılların ihmali son buluyor

#image_title

İSTANBUL (İGFA) – Şile’de sel baskınlarını bitirecek, ilçedeki Yeni Dere’nin su taşıma kapasitesi 5 kat artıracak, toplam 43 kilometre yeni atıksu ve yağmur suyu çizgilerinin yapılacağı proje hayata geçiyor.

Şile Atıksu, Yağmur Suyu Ve Dere Islah Yatırımlarında birinci harç, İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun tanıklığında karıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet maratonu ‘Yeni Yatırımlar Yeni Atılımlar’ sürecin kapsamındaki temel atma merasiminde Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu ve İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa birer konuşma yaptı.

Şile’nin içme suyu sorununa son veren projeyi anımsatarak başlayan Lider İmamoğlu, “Burada yalnızca içme suyunu bilhassa kâfi düzeye çıkartmakla kalmadık. İçme suyu kalitesini en üst düzeye taşıyan son teknolojiyle yapılmış bir içme suyu arıtma tesisini burada hizmete sunmuştuk. Yılların ihmaline de son vermiş bulunduk. Birebir vakitte, ömrünü tamamlamış olan sulama kanallarının yerine çağdaş bir sulama sistemi kurduk. Böylelikle, Şileli çiftçi hemşerilerimize çok daha verimli sulama yapma imkânı sunduk” dedi.

“TAŞKINLAR YAŞANMAYACAK, ŞİLE KIYILARI KİRLENMEYECEK”

Geçen yıl Şilelilere “Şile’nin içme suyu meselesini çözdüğümüz üzere, atık su ve yağmur suyu sıkıntılarını da çözeceğiz” kelamını verdiğini belirten İmamoğlu, “Sözümü tutmanın iç huzuru ile karşınızdayım” sözlerini kullandı. Temeli atılacak projeyle Şile’nin sağlıklı, çağdaş bir altyapıya kavuşacağını kaydeden İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Şile, bugün temelini atacağımız, başlatacağımız bu değerli hizmetle birlikte atık su, yağmur suyu, dere ıslahı yatırımlarıyla birlikte yıllardır beklediği çağdaş ve sağlıklı bir altyapıya tümden kavuşmuş olacak. Sistemle çalışınca atık su ve yağmur suyu birbirine karışınca işte o vakit yalnızca burada İstanbulluların konutlarına, Şilelilerin meskenlerini su basmıyor. Tıpkı vakitte ne yazık ki bizler Karadeniz’i, o güzelim Karadeniz’i kirletmemiş oluyoruz. Yani çift taraflı bir kazanımı elde edeceğiz… Böylelikle burada yaşanan imgeleri su baskınlarını; konutlara, insanların hayatına verdiği o derin ziyanı artık Şile ilçemizde hiç yaşamayacak. Biz yağmuru bir sıkıntı, yağmuru insanların hayatını zora sokan bir tabiat olayı değil, tam bilakis hak ettiği biçimiyle bir rahmet, bir hoşluk, bir ferahlama olarak yaşatacağız sonuçta Şile kıyıları de kirlenmeyecek”.

Bu ortada denize atıksu girişine son verecek 660 milyon liralık projenin temel atma merasimini yatırımları devletten bir kuruş lira finansman almadan gerçekleştirdiklerinin vurgusunu yapan Lider İmamoğlu, 4 yıldır devlet bankalarından dayanak almadan çok büyük yatırımlar hayata geçirdiklerini söyledi.

“Bizim en büyük gücümüz 16 milyon İstanbullu” diyen İmamoğlu, “Gururla iş yapmaya devam edeceğiz. Partizanlık olmayacak. Partizanlık yapan hiç kimse benim yol arkadaşım da olmayacak. Bir avuç insanı kayırmak olmayacak. Biz işimize odaklı olacağız. Gereksinimi olan her vatandaşın ne sorunu varsa çözeriz. Bizim için sıkıntı bu kadar basittir” dedi.

43 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA YENİ ALTYAPI

Konuşmasında Şile Atıksu, Yağmur Suyu Ve Dere Islah Yatırımlarının ayrıntıları hakkında bilgi veren İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa ise, “Bölgede yaşanan su baskınlarının önüne geçebilmek ve ilçenin eksik ya da yetersiz altyapı gereksinimlerini karşılamak üzere başlattığımız ve bugün temeli atacağımız proje kapsamında dere ıslahı yapacağız, ki çalışmalarımız başladı. Atık su ve yağmur suyu çizgileri yapacağız. Toplamda 43 kilometre uzunluğunda olacak kıymetli bir altyapı yatırımını bugün Şile ilçemizde başlatmış oluyoruz” sözlerini kullandı.

Exit mobile version