İstanbul’daki bu proje nitelikli yazılımcılar yetiştirecek

#image_title

İSTANBUL (İGFA) – Sosyal Tesir Tahvili Lansman Toplantısı, Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

“İstanbul Kodluyor Projesi”nin ehemmiyetine işaret eden Bakan Kacır, 20 yıl evvel Boğaziçi yerleşkesine adımını attığında hocalarından en sık duyduğu telaffuzlardan birinin “Biz burada size direkt bilgiyi öğretmiyoruz, öğrenmeyi öğretiyoruz.” dedi.

Bakan Kacır, dijitalleşen dünyada artık iş yapış biçimlerinin süratle değiştiğini belirterek, “Biz bu dönüşümü ‘Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmemiz, ulusal teknoloji atağı gayelerine ulaşmamız için kıymetli bir fırsat penceresi olarak görüyoruz. Geçtiğimiz 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde hayata geçirdiğimiz adımlar ile birlikte ülkemizi teknoloji çağında rekabetçi kılan büyük bir ‘Ar-Ge ve inovasyon ekosistemi’ inşa ettik. Bunun meyvelerini de almaya başladık. Ulusal teknoloji atılımımızın en somut ögeleri olan İHA’larımız, SİHA’larımız, yerli ve ulusal arabamız Togg’umuz bu altyapının somut yapıtları. Önümüzdeki süreçte, ‘Türkiye Yüzyılı’nı inşa ederken de paradigma değişimlerine odaklanarak, kamu, özel dal ve üniversitelerimiz ortasındaki iş birliğini güçlü tutarak, uzun vadeli ve sistematik bir yaklaşımla, Togg gibisi birçok teşebbüsü hayata geçireceğiz. Bu maksada ulaşmamız ise lakin ve lakin beşeri sermayemizi harekete geçirmemiz ile mümkün” diye konuştu.

YÜRÜTÜLEN MEMLEKETLER ARASI PROJELERİN TOPLAM PAHASI 23 MİLYON AVROYA ULAŞTI

Bakan Kacır, Türkiye’nin, nüfusunun ortanca yaşı 33 olan bir ülke olarak büyük bir avantaja sahip olduğunu lisana getirerek, bugün hem dünyada hem Türkiye’de isminden kelam ettiren teknoloji teşebbüslerine, vizyon projelere bakıldığında hepsinin altında gençlerin imzasının olduğunu söyledi.

GENÇ İSTİHDAMI KAPSAMINDA 2,5 MİLYAR TL DESTEK

Ajanslarımız tarafından ‘Genç İstihdamı’ teması kapsamında yaklaşık 2,5 milyar TL fiyatında dayanak sağladık. Yürütülen milletlerarası projelerin toplam pahası 23 milyon avroya ulaştı. Gerçekleştirdiğimiz projeler ile birlikte toplam 9 bin 234 gencimizin istihdamına katkı sunduk. Projelerimiz tamamlandığında ise 71 bin 209 gencimizi istihdama kazandırmış olacağız. Toplumsal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ile gençlerimizin yetenek gelişimlerini destekliyor ve girişimcilik seviyelerini geliştiriyoruz. Böylelikle gençlerimizin istihdam imkanlarını artırıyoruz.”

Öte yandan Bakan Kacır, konuşmasında projenin tanıtımına konut sahipliği yapan Boğaziçi Üniversitesi’nin de 160’ıncı yaşını kutlayarak, “İnanıyorum ki Türkiye’nin öncü ve esaslı bilim ve eğitim kuruluşlarından biri olan Boğaziçi Üniversitesi’nin, bundan bu türlü de ülkemizin her alanda yaptığı atılımlarda katkısı ve imzası olacak. Bu vizyonumuzu paylaşan birçok değerli bilim beşerinin, bilhassa son periyotta bilakis beyin göçü ile Boğaziçi Üniversitesi’ne gelmesinden, araştırmalarına burada devam edecek olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Öğrencileri ve araştırmacılarıyla Türkiye’nin parlak beyinlerine konut sahipliği yapan Boğaziçi Üniversitesi’nde kurulacak yeni teknokentlerin, burada bir muştuyu de vermiş oluyorum, Türk endüstrisi ile bilim ve teknoloji dünyası ortasında köprü olacağına inanıyoruz.” sözlerini kullandı.

Üniversitenin, yetiştirdiği pahalar ile Türkiye’nin tarihine ismini yazdırmış bir üniversite olduğunu lisana getiren Kacır, “İnşallah Türkiye Yüzyılı’na da ulusal teknoloji atağına de imzasını atacak.” dedi.

Bakan Kacır, konuşmasının akabinde proje paydaşları ile birlikte aile fotoğrafı çektirdi.

Exit mobile version