“Kahramankar-39” Operasyonuyla 3 Terörist Öldürüldü

#image_title

Mardin, Nusaybin ilçesi Sözde Bagok Kırsalında “Kahramankar-39” operasyonu kapsamında düzenlenen başarılı operasyonla, 1’i yeşil ve 1’i gri kategoride toplamda 3 Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şehitlerin kanının yerde kalmayacağına vurgu yaparak operasyonu duyurdu.

Operasyon sonucunda etkisiz hale getirilen teröristlerin, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesinde yer alan Piling Mardin (yeşil kategori), Demhat Amad İslam Ölçay (gri kategori) ve Suriye uyruklu Welat kod Raman Lokman Muhammed olduğu belirlendi. Bu teröristlerin birçok kanlı saldırıda parmağı olduğu ortaya çıktı.

Hain Teröristlerin Geçmişi ve İşledikleri Suçlar

Etkisiz hale getirilen teröristlerin, geçmişte birçok kanlı saldırıda parmağı olduğu tespit edildi. Bu saldırılardan bazıları şunlar:

İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Şehitlerimizin Kanı Yerde Kalmadı”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını kamuoyuyla paylaşarak “Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki son Terörist Etkisiz Hale Getirilinceye Kadar Mücadelemize Sizlerin Duası ve Desteğiyle Kararlılıkla Devam Edeceğiz!” dedi.

Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren kahraman jandarmaları tebrik ederek “Terör ve onların iş birlikçilerine yönelik operasyonlarımız aralıksız devam edecek!” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Exit mobile version