Karadeniz’de Bir Türk Gemisi Mayına Bastı

#image_title

Karadeniz’de Türk bayraklı bir kargo gemisi, Romanya semalarında gerçekleşen bir kaza sebebiyle hafif hasar aldı. Denizcilik ve güvenlik ekibi, mürettebatın güvende olduğunu bir sorun olmadığını duyurdu.

Britanya merkezli deniz güvenliği şirketi Ambrey, edindikleri bilgilere istinaden geminin Romanya’nın Sulina limanının 11 deniz mili kuzeyinde, Sulina Kanalı civarında bir mayına çarptığını duyurdu.

Ambrey, “Geminin 21.20 GMT’de bir patlama yaşadığı belirtildi. Gemi, hasarı kontrol etmek için kısa bir süreliğine demir attı” şeklinde kazayı duyurdu.

Ambrey, Türk bayraklı geminin saat 00.20 GMT semalarında tekrar hareketlenmeye başladığını ve herhangi bir can kaybının olmadığını bildirdi.

Bu kaza, Rusya- Ukrayna savaşı devam ederken, Karadeniz’de gemilerin mayınlara çarptığı çok nadir yaşanan olaylardan biri olarak kayıtlarda yerini aldı. Sigortacılar, Karadeniz’i yüksek riskli bir bölge olarak görüyor ve denizde yer alan mayınlar endişe yaratmaya devam ediyor.

Reuters’a konuşma yapan bir Ukrayna hükümet kaynağı, bir geminin mayına çarptığını tespit ederek, “Yüksek ihtimalle 2. Dünya Savaşı’ndan kalma bir mayın veya geçen sene orada bırakılan deniz mayınlarından birine çarptılar” açıklaması yaptı.

Bosphorus Observer’ın başındaki Yörük Işık da Reuters’a gerçekleştirdiği açıklamada mayına çarpan Türk bayraklı geminin Kafkametler Denizcilik ve Ticaret A.Ş’ye ait Kafkametler olduğunu belirtti. Yörük Işık, geminin balast tankının hasar gördüğünü söylerken, mürettebatın güvende olduğunu da duyurdu.

Exit mobile version