Kayseri Kocasinan’da Ekolojik Pazar kapılarını açtı

#image_title

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’nin Kocasinan Belediyesi öncülüğünde Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği (KAPTAR) ve Buğday Ekolojik Hayatı Destekleme Derneği’nin katkıları ile hazırlanan ‘Yüzde 100 Ekolojik Pazar’ Erciyesevler Mahallesinde açıldı. Açılışa Kocasinan Belediye Lideri Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği (KAPTAR) Lideri Yeşim Bekyürek ile kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Sağlıklı beslenmenin en yeterli yolunun ekolojik pazar ve organik eserlerden geçtiğini vurgulayan Lider Çolakbayrakdar; “Sağlıklı jenerasyon ve sağlıklı yarınlar oluşturmak ismine organik eserlerin üretimine ve tüketimine her vakit dayanak oluyoruz. Bu noktada vatandaşlarımız bu pazara ağır talep gösterdiğinden ötürü erken gelirseniz seçip alıyorsunuz, geç gelirseniz seçilmişleri alıyorsunuz” dedi. İnsan sıhhatine hizmet eden belediyecilik hizmeti yaptıklarına dikkat çeken Lider Çolakbayrakdar; “Bu yıl on birincisini gerçekleştirdiğimiz Ekolojik Pazarı’mızın iyi olmasını diliyorum. Bu pazarın başka pazarlardan ayıran en büyük özelliğin eserlerin organik olarak yetiştirilmesidir. Yüzde 100 Ekolojik Pazar’daki 33 çiftçimizin her birisinin sertifikalı olması başka bir bedel ve değerlidir. Sertifikalı eserlerin olduğu üreticiler, burada satış yapabiliyor. Buraya genel eserlerin hepsi bakanlık tarafından denetlenerek, üretim yapıldığı ve nihayetinde sertifikasını alan çiftçilerimizin eserlerini sattığı bir pazardır. Tarıma verdiğimiz takviyenin yanı sıra hem cet tohumlarımızın üretiliyor olması hem de kendi yerli tohumlarımızdan üretilmesi başka mana taşımaktadır. İnsan sıhhatine hizmet eden belediyecilik hizmeti anlayışıyla Kayseri’de tek doğal eserlerin satışı yapıldığı pazar olması ve Türkiye’de ise sayılı pazarlardan biri olması son derece manalı ve değerlidir” tabirlerine yer verdi.

‘Ürünlerimizin hepsi sertifikalı’ diyen Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği (KAPTAR) Lideri Yeşim Bekyürek ise; “Hem üretici hem de tüketici alanında Türkiye’de en başarılı pazardan biri olan yüzde 100 ekolojik pazarımızda tüm üreticilerimiz sertifikalıdır. Eserlerimizin topraktan sofraya kadar kontrollerini sağlıyoruz ve üretici ile tüketici ortasında bir köprü oluşturuyoruz. Bundan ötürü bizlere dayanak olan Kocasinan Belediye Liderimiz Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sonrasında ise hem üreticiyle hem de alışveriş yapan bölge sakinleriyle yakından ilgilenen Lider Çolakbayrakdar, onların ağır sevgisiyle karşılaştı.

Öte yandan ‘Yüzde 100 Ekolojik Pazar´, Erciyesevler Mahallesi’nde Kasım ayına kadar her hafta Pazar günü hizmet vereceği öğrenildi. Ayrıyeten Sahabiye Mahallesi Ergene Sokakta ise Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan sertifikalı üreticiler, her hafta pazartesi ve salı Günü, Üretici Pazarı’nda organik eserleri tüketicilerle buluşturuyor.

Exit mobile version