Keşan’da eski devlet hastanesi binaları için davet

#image_title

Erdoğan DEMİR/ Keşan Postası (EDİRNE İGFA)
Medya Keşan’ın yaptığı davette, 100 kişilik ve 150 kişilik bu iki eski hastane binasının, ya bakanlıklar ortası takasının yapılması, ya belediyeye zamanının yapılarak Edirne’ye bağlı Keşan’a gelen öğrencilere öğrenci yurdu yapılması önerildi.

Çağrıda, Milletvekilleri Fatma Aksal, Ediz Ün, Ahmet Baran Yazgan ve Mehmet Akalın başta olmak üzere Sıhhat Bakan Yardımcılığı misyonuna atanan H.Kürşat Kırbıyık, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Lideri Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Lideri Gürcan Kılınç, CHP Keşan İlçe Lideri Saner Özdilek, MHP Keşan İlçe Lideri Adnan İnan, UYGUN Parti Keşan İlçe Lideri Zafer Sarıkeçe, SP İlçe Lideri Ahmet Köseler, Demokrat Parti İlçe Lideri Şaban Balkanlı ve Keşan’da bulunan tüm STK’lar ile mahalle muhtarlarının misyona çağrıldığı belirtildi.

Çağrıda, “Bu tarihi davetimiz ile boş duran bu iki binanın öğrenci yurduna kavuşturulması tahminen de bir nebze de olsa bu sorunun tahliline katkı sağlayacağına inanıyoruz” denildi.

KEŞAN’A ÖĞRENCİ YURDU ŞART

Keşan’da son yıllarda öğrenci sayısındaki artış, öğrenci yurtlarına olan muhtaçlığı artırdı. Keşan’da mevcut öğrenci yurtlarının kapasitesi, mevcut öğrenci sayısının çok altında. Bu nedenle, birçok öğrenci, özel yurtlarda yüksek fiyatlara kalmak zorunda kalıyor.

Medya Keşan’ın daveti, Keşan’daki öğrenci yurtları sıkıntısının tahliline katkı sağlayabilir. Belediye ve öbür ilgili kurumların davete olumlu cevap vermesi bekleniyor.

Exit mobile version