Kılıçdaroğlu Dışişleri’nin SİHA Açıklamasına Ateş Püskürdü

#image_title

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün ABD tarafından Türkiye’ye ait bir silahlı insansız hava aracının (SİHA) Suriye’nin kuzeyinde düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

ABD, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’deki terör operasyonları sırasında bir SİHA’yı düşürdüğünü açıkladı. Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, Siha’nın ABD askerlerinin bulunduğu bölgeye yaklaştığı ve tehdit olarak algılandığı için F-16 uçağıyla vurulduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında ise “Operasyon esnasında üçüncü taraflarla işletilen çatışmasızlık mekanizmasındaki farklı teknik değerlendirmeler nedeniyle bir SİHA kaybedilmiştir.” denilmişti.

Ülkemizin hakkını böyle utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız?

Dışişleri Bakanlığının SİHA olayına hakkında yaptığı açıklamaya da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Siz devleti yöneten kişiler olarak ülkemizin hakkını böyle utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız?” diye sordu.

Dışişleri Bakanlığımız yaşananları geçiştirmeye çalışıyor

Kılıçdaroğlu’nun X hesabından bugün yaptığı açıklama şöyle:

“Helikopterimiz düşürülür, başka ülkeden duyarız. Gemimiz basılır, başka ülkeden duyarız. Şimdi de SİHA’mız düşürülüyor, yine başka ülkeden duyuyoruz. ABD ‘meşru müdafaa’ diyor, Dışişleri Bakanlığımız ise ‘farklı teknik değerlendirmeler’ diyerek yaşananları geçiştirmeye çalışıyor. Siz devleti yöneten kişiler olarak ülkemizin hakkını böyle utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız? Dış politikamızı ‘ABD ne der, Rusya ne der, İtalya ne der’ diye mi şekillendireceğiz?”

Exit mobile version