Kocaeli’de ziraî paklık

#image_title

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde havaların ısınmasıyla çiftçilerin tarım yerlerinde su badiresi yaşamaması ve ziraî faaliyetlerini daha rahat sürdürebilmesi için sulama kanallarının paklık, bakım ve tamirat çalışmalarını yapıyor.

A Grubu takımları, tarımın ağır olarak yapıldığı İzmit, Kandıra, Derince, Körfez ve Gebze ilçelerindeki 100 bin dekar tarım toprağını besleyen sulama kanallarında paklık çalışması başlattı. Büyükşehir, katma bedeli yüksek eserler yetiştirmeye teşvik ettiği çiftçilerin gelir seviyesini artırmaya ve ziraî kalkınmaya yönelik verdiği dayanaklarla üretimin kesintisiz devam etmesi için üreticilerin her vakit yanında oluyor.

Bu takviyeler kapsamında, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı A Kadrosu grupları, tarla ve bahçelerini sulayan çiftçilerin sorun yaşamaması, yaz aylarında su kayıplarının en aza indirilmesi, kış aylarında da su taşkınları ve sel baskınlarının önlenmesi için Kocaeli genelinde tıkanan ve fonksiyonunu yerine getirmeyen ziraî sulama kanallarını ve kanaletleri ıslah ediyor.

ÇALIŞMALAR YAZ BOYUNCA SÜRECEK

Ekipler, İzmit, Kandıra, Derince, Körfez ve Gebze ilçesinde sorumluluk alanında olan 100 bin dekar tarım yerinin sulandığı sulama kanalları ve kanaletlerin tıkanan kısımlarında paklık ve bakım çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma kapsamında kanallarda su akışına mani olan toprak birikintisi, otlar ve ağaç kolları temizleniyor. Çalışmalarını ağır bir formda sürdüren takımlar, kanal boyunca iş makinaları ve makinaların giremediği yerlerde insan gücüyle temizleme çalışması yapıyor. Büyükşehir A Ekibi grupları, 2023 yılı sulama döneminin sıkıntısız olması için yaz boyunca kent genelinde ziraî faaliyetlerin ağır olduğu ilçelerin farklı noktalarındaki kanalların temizlenmesine devam edecek. Öte yandan Büyükşehir, Kocaeli genelindeki ziraî hedefli sulama tesislerinin kapalı sisteme dönüştürülmesiyle ilgili çalışma da sürdürüyor.

Exit mobile version