Konya’da ‘alışveriş günleri’ başladı

#image_title

KONYA (İGFA) – Kapu Camii’nde kılınan Cuma namazının akabinde Bedesten içerisinde Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Grubu eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşün akabinde Konya Vilayet Müftüsü Ali Öge’nin yaptığı dua ve kesilen kurdeleyle “Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri”nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, bir geleneği yaşatmak ismine Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri’ni gerçekleştirdiklerini söyledi. Bedesten bölgesinin Konya’nın kalbi pozisyonunda olduğuna dikkat çeken Lider Altay, “Hem ticari hem de toplumsal manada Konya’nın en kıymetli merkezlerden birisi burası. Bilhassa son periyotta yapılan onarım çalışmalarıyla Bedesten’de ve Türbe Önü Çarşılarındaki alışverişi yine canlandırmaya uğraş ediyoruz. Bu yapmış olduğumuz şenlik de aslında bilhassa Konyalıların tekrar Bedesteni keşfetmeleri, tekrar çocuklarıyla, aileleriyle buradan alışverişin keyfini yaşamaları ve Konya’nın ruhunu yaşamaları ismine çok önemli” diye konuştu.

“ÜÇ GÜN BOYUNCA BURAYI BİR BAYRAM HAVASINA DÖNÜŞTÜRMEYİ DİLEK EDİYORUZ”

Sadece Konya’dan değil, Konya dışından da insanların alışverişe gelmesini dilek ettiklerini kaydeden Lider Altay, “Sultan Alparslan’ın, Hazreti Mevlana’nın, Pir Sadrettin-i Konevi’nin ayak izlerinin bulunduğu yerlerdeyiz. Ahilik geleneğinin başlatıldığı merkezdeyiz ve buranın tekrar canlanması hepimiz için çok değerli ve değerli. Esnafımızdan da ricamız, gelenek olduğu üzere akşam ezanından sonra dükkanlarını kapatmamaları. Üç gün boyunca yatsı sonuna kadar burada ticaretin devam etmesini istek ediyoruz. Bu vesileyle tüm Konyalıları ve civardaki vatandaşlarımızı Bedesten Alışveriş Festivali’ne katılmaya davet ediyorum. Yalnızca alışveriş için değil, bu bölgeyi tanımak, yine anlatmak için bir fırsat olarak değerlendirmenin değerli olduğunu düşünüyorum. Yalnızca alışverişle ilgili programlar değil, onun haricinde mehteranımızın şovları, söyleşiler, konserler de olacak. Üç gün boyunca burayı bir bayram havasına dönüştürmeyi istek ediyoruz. Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri’ni KONESOB ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Şenliğimizin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” tabirlerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, “Bedesten’i yaşatmak üzere bu hoş geleneği canlandıran Büyükşehir Belediye Liderimize ve grubuna teşekkür ediyorum. Bilmeyenlerin, görmeyenlerin Bedesteni kesinlikle bu üç günde de olsa ziyaret etmelerini temenni ediyorum. Güzel, bereketli bir üç gün temenni ediyorum. Rabbim esnafımıza bol, bereketli çıkarlar nasip etsin. Buraya gelecek, gezecek, görecek vatandaşlarımıza da güzel hoş saatler geçirmelerini diliyorum” açıklamasında bulundu.

“TARİHİMİZE, KÜLTÜRÜMÜZE, GEÇMİŞİMİZE BİR SELAM VERME TARAFINDA BEDESTEN’DE OLMAK LAZIM”

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Hem esnafımızın, eşrafımızın maişetlerini temin etmesi hem de burada tarihimize, kültürümüze, geçmişimize bir selam verme tarafında Bedesten’de olmak lazım. Bedesten denilince, ticari tarafı elbette değerli fakat birebir vakitte kültürel kıymetlerimizin yeni jenerasyonlara aktarılması tarafından çok kıymetli bir alandır. Bu kültürel bedellerin yaşatılmasında da hem esnaf odalarımızın hem Büyükşehir Belediye Liderimizin gıyasetinde ilçe belediyelerimizle bir arada esnaflarımıza bu çeşitten şenliklerle yapmış olduğu katkıyı, yardımı ben de takdirle karşılıyorum. Büyükşehir Belediye Liderimiz başta olmak üzere herkesi tebrik ediyorum. Hayra, rahmete vesile olsun” cümlelerini kullandı.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Lideri Muharrem Karabacak da ikincisi düzenlenen aktiflik münasebetiyle Lider Altay’a teşekkür etti.

AK Parti Konya Vilayet Lideri Hasan Angı, MHP Konya Vilayet Lideri Remzi Karaarslan, Karatay Belediye Lideri Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Lideri Mustafa Kavuş ile esnafların ve vatandaşların katıldığı açılışın akabinde protokol mensupları konuklara aşure ikram etti.

Exit mobile version