Konyalı itfaiyeciler Bangladeş’i eğitti

#image_title

KONYA (İGFA) – Milli Savunma Bakanlığı KBRN Savunma ve Güvenlik Tugay Komutanlığı, Türk İşbirliği ve Uyum Ajansı Başkanlığı (TİKA), Konya Büyükşehir Belediyesi ile Bangladeş İtfaiye ve Sivil Savunma Eğitim Merkezi paydaşlığıyla gerçekleştirilen eğitim programına Bangladeş’in farklı bölgelerinde misyonlu itfaiye ve kurtarma işçisi katıldı.

7 günlük eğitim programında; yangına müdahale, kentsel arama kurtarma, trafik kazasına müdahale, kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer (KBRN) ve Milletlerarası Afet İdaresi, olay yeri inceleme hususlarında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Bangladeşli itfaiyecilerin uzman eğitmenler nezaretinde katıldığı tatbikatta gerçeğini aratmadı. Ayrıyeten eğitim boyunca Türk heyeti, Bangladeş’teki çeşitli itfaiye şubelerine teknik inceleme seyahatleri de gerçekleştirdi.

BANGLADEŞLİ İTFAİYECİLER EĞİTİMLERİNİ MUVAFFAKİYETLE TAMAMLADI

Teorik ve uygulamalı eğitimleri muvaffakiyetle tamamlayan Bangladeş itfaiye işçisine başşehir Dakka’da düzenlenen merasimle sertifikaları takdim edildi. Merasime katılan Türkiye Cumhuriyeti Dakka Büyükelçisi Ramis Şen, Bangladeş ve Türkiye ortasında artan iş birliği alanlarına dikkat çekerek iş birliğinin artarak devam edeceğini söyledi.

Bangladeş İtfaiye ve Sivil Savunma Genel Müdürü Tuğgeneral Muhammed Main Uddin de Bangladeş ve Türkiye ortasındaki derin dostluğun gitgide arttığını görmekten duyduğu memnuniyeti tabir etti.

Sertifika merasimine TİKA Dakka Program Koordinatörü Ş. Mert Barış ile birlikte, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, KBRN Savunma ve Güvenlik Tugay Komutanlığı ile Bangladeş’ten yetkililer katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından verilen Acil Durum ve Afet Müdahaleleri Eğitim Programı (ADAMEP) Temel İtfaiye Eğitimi Modülü ile Bangladeş’te ağır halde yer alan dokumacılık kesimi başta olmak üzere fabrikalarda geçekleşen kimyasal kaynaklı yangınlarda yaşanan can ve mal kayıplarının azaltılması hedefleniyor. ADAMEP-KBRN Olaylara Müdahale Modülü ile de ülkede önümüzdeki yıl faaliyete geçmesi planlanan nükleer santralde yaşanabilecek mümkün kimyasal, radyo etkin ve nükleer sızıntılara karşı müdahale kapasitesi artırılmış oldu.

Exit mobile version