Köpekler Toplanıyor mu? Sokak Köpekleri Yasası Meclis’ten Geçti mi?

Silvan Belediyesi sokak köpeklerini toplaması sonrasında köpekler toplanıyor mu sorusu gündeme geldi. Peki son durum ne? Düzenleme geçti mi?

Sokak Köpekleri Toplanıyor mu

Sokak Köpekleri Toplanıyor mu

Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, sokak köpeklerine dair pek çok detayı ve düzenlemeyi içeriyordu. Düzenleme pek çok tartışmayı beraberinde getirse de geçtiğimiz günlerde teklif TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Tüm maddeleri kabul edilirken teklif yasalaştı. Böylece alınan kararlar ve kabul edilen düzenlemelerin yürürlüğe gireceği de kesinleşmiş oldu. Türkiye’de ise milyonlarca kişinin aklında köpekler toplanıyor mu Sokak köpekleri yasası meclisten geçti mi soruları yer aldı.

Köpekler Toplanıyor mu?

Sokak hayvanları yasası kapsamında sokaklardaki köpekler toplanacak. Bu nedenle Silvan Belediyesi köpek toplaması olayı gibi örnekler gündeme gelebilir. Düzenlemeler kapsamında Türkiye’deki tüm hayvanlar kayıt altına alınacak. Sahipli hayvan ve sahipsiz hayvan olarak tanımlanacak bu hayvanlarda, sahibi olan ve sokağa salındığı belirlenen hayvanlar için sahiplerine cezai işlem uygulanacak. Sahipsiz hayvanlar ise belediyelerin yükümlülüğü altında barınaklarda ve oluşturulan yaşam alanlarında bakılacak.

Sokak Hayvanları Yasası Maddeleri Neler?

İşte sokak hayvanları yasası maddeleri;

Sokak Köpekleri Toplanıyor mu
Exit mobile version