Korkunç Kaza : 12 Ölü 19 Yaralı !

#image_title

Sivas’tan İstanbul’a giden Kamil Koç Turizm’e ait, A.T. şoförlüğünde 58 ADA 924 plakalı yolcu otobüsü, Sivas-Yozgat yolunun Mükremin Kavşağı civarlarında kontrolden çıkıp karşı yola geçerek şarampole yuvarlandı.
İhbar üzerine olay mahalline, sağlık, polis, jandarma ve AFAD çalışanları sevk edildi.

Otobüste olan 11 kişinin olay yerinde hayatını kaybetti kazada yaralanan bir kişi kaldırıldığı hastanede uğraşmalara rağmen kurtarılamadı.

Yozgat ve Sorgun ilçesindeki hastanelere kaldırılan 19 yaralıdan biri hakkında ağır olduğu biliniyor.
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, olay yerinde gerçekleştirdiği açıklamada, şunları söyledi:
“Maalesef elim bir kazayla karşı karşıyayız. İlk verilen bilgilere göre, Sivas’tan İstanbul’a gitmekte olan bir firmaya ait otobüsümüz geldiği istikametten yolun karşı şeridine geçerek şarampole yuvarlanmış. Maalesef hayatını kaybeden, yaralanan arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımız olayın ilk anından itibaren burada bizimle beraber. Emniyetimiz, jandarmamız, AFAD’ımız, Kaymakamımız tüm birimlerimizle burada. Hayatını kaybeden ve ölen vatandaşlarımızı olay yerinden çıkarmış durumdayız. Yaralılarımızı, Yozgat ve Sorgun’daki hastanelerimize sevk etmiş vaziyetteyiz. Yine dikkatsizlikten kaynaklanan kaza olduğunu düşünüyoruz. Peşi sıra yapılan incelemelerde durum netleşecektir” dedi.

Vali Özkan Yaralıları Ziyaret Etti

Açıklamasının sonunda Sorgun Devlet Hastanesine geçiş yapan Vali Özkan, yaralıları ziyaret ederek, acil şifalarda bulundu.

Özkan, hastaneden çıktığı esnada gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 23.58 civarında aldıkları ihbarla elim bir kaza ile karşı karşıya olduklarını belirtti.

Kazada yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalarda bulunan Özkan, “Her zaman lütfen kurallara uyalım, canımız, canlarımız yanmasın şeklinde uyarılarımız oldu, olmaya da devam ediyor. Geç varalım, geç kalalım ama canlarımız yanmasın, bizi bekleyenlerin yüreği yanmasın. İnşallah bütün uzman hekimlerimiz, arkadaşlarımız, sağlık teşkilatımız hepsi topyekun onların başında, yanı başında. İnşallah onları sağ salim iyileştiririz, tedavilerini yapar yakınlarına kavuştururuz.” ifadelerini kullandı.

Basın çalışanlarının kazanın ne sebeple olduğunu sorması üzerine Özkan, şöyle konuştu:

“İlk tespitlere göre, otobüs geliş istikametindeki şeridi, oradaki banketi de atlayarak ters istikamete geçiyor ve oradan yaklaşık 30 metre derinliğindeki şarampole yuvarlanıyor. Ana sebep, dikkatsizlik, tedbirsizlik diyoruz. Net olmamakla birlikte muhtemelen bir dalgınlık hali de olmuş olabilir. Bunlar ilerleyen saatlerde yapılan çalışmalarla neticelenecek ve netleşecek.” dedi.

Soruşturma Açıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yozgat’ta meydana gelen otobüs kazası sonrasında taziye mesajı paylaştı ve adli soruşturmanın başladığını bildirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yozgat’ta gerçekleşen ve 12 kişinin hayatını yitirdiği otobüs kazasının sonrasında sosyal medya üzerinden taziye mesajı paylaştı ve adli soruşturmanın başladığını bildirdi. Bakan Tunç gerçekleştirdiği paylaşımda, “Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Sivas’tan İstanbul’a gitmekte olan yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanması neticesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kaza ile ilgili olarak gerekli adli soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version