Kütahya ulaşım ana planı hazır

#image_title

KÜTAHYA (İGFA) – Kütahya Belediye Lideri Prof. Dr. Alim Işık öncülüğünde, Kütahya Belediyesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ortasında imzalanan protokolle başlanan Ulaşım Ana Planı’nda çalışmalar tamamlandı.

Kütahya Ulaşım Ana Planı’nı oluşturmak için kentin her noktasında sayım ve anket çalışmaları yapıldı, ilgili kurum ve kuruluşlardan bilgi toplandı.

Elde edilen datalar ışığında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Kısmı Ulaştırma Anabilim Kısmı Lideri Prof. Dr. Murat Karacasu ve grubu, yaklaşık iki yıl süren çalışmalar sonucunda Kütahya Ulaşım Ana Planı’nı hazırladı.

Sunumda, Kütahya vilayet merkezinde yaşanan trafik ve otopark probleminin tahlili, alternatif yol güzergâhlarına ait çalışmalar, şoför kaynaklı trafik sorunları, yanılgılı ve çift sıra park etme meselesinin tahlili ile yaşanan sorun ve sorunların ortadan kaldırılması için tahlil teklifleri yer aldı. Kütahya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi iş birliğiyle ortaya çıkan tahlil teklifleriyle Kütahya’nın gelecek yıllardaki ulaşım ve trafik meselesinin çözülmesi hedeflendi.

Sunum öncesi açıklamalarda bulunan Belediye Lideri Prof. Dr. Alim Işık, “Yaptığımız anket çalışmalarında yaşanan problemlerin başında ulaşımla ilgili sıkıntılar geliyordu. Son dört yılda elimizden gelen birçok çalışmayı uygulamaya koyduk, koymaya devam ediyoruz. Fakat hususun ilgili taraflarca, bilim adamlarınca bu işin paydaşları tarafından ortak bir noktaya taşınmasıyla ilgili birinci evvel 2019 yılında burada üç gün boyunca Trafik Şurası ismi altında paydaşları bir ortaya topladık. O günün koşullarında ortaya çıkan teklifleri aldık, o kapsamda kimi düzenlemeleri yaptık. Baktık ki oradan çıkan tahliller kısa müddette kenti rahatlatacak bir husus değil, uzun vadeli Ulaşım Ana Planı kapsamında kıymetlendirilmesi gerektiğini ve bu kapsamda da Eskişehir Osmangazi Üniversitemiz ile Kütahya Dumlupınar Üniversitemiz rektörlükleri ortasında yaptığımız protokolle bahsin daha ayrıntılı incelenmesiyle ilgili bir süreç başlattık. Hocalarımız da yaptıkları çalışmalar sonucunda elde ettikleri sonuç raporunu artık bizimle paylaşacak. Üniversitelerimizin ilgili hocaları ve grupları, uzun süren meşakkatli bir çalışmadan sonra sonuç raporunu teslim ettiler” diye konuştu.

Kütahya’da yaşayan her vatandaşı düşünerek hareket ettiğini söyleyen Lider Işık, “Ben Şehrül-Emin’im, bu kentte yaşayan esnafımı da ulaşımda ter döken otobüsçümü de buradan hizmet alacak vatandaşımı da düşünmek zorundayım. Şehrül-Emin olmak bu türlü bir sorumluluk yüklüyor. Bu sorumluluğun gereği olarak nerede ne yapılacaksa bugün yapılacak sunumdan sonra onun da gereğini yapacağız. 2019 yılındaki şurada 35 unsurluk bir teklif çıktı. 34 maddeyi kimse okumadı bile. 35’inci husus üç cümle, üç cümleden birisi: Gerektiğinde kentin merkezindeki kapalı durumda olan Cumhuriyet Caddesi’nin tek istikametli olarak trafiğe açılabileceği teklifini yazdılar. O maddeyi cımbızla çektiler. Dedim ki bu kent buna daha hazır değil. Bizim o denli bir öteki belediye liderimizin yaptığı yapıtı yıkmak üzere bir niyetimiz olamaz lakin paydaşların ortak görüşüne de hürmet duyacağız. Vakti gelince yaparız dedik. Zafer Meydanı üzere bir yapıtı bu kente kazandırdık. Artık sıra bu meydana bağlı olan yollarla ilgili yeni düzenlemelere geldi lakin acelemiz yok. Lakin vatandaşımız ikna olduğunda biz gereğini yaparız. Vilayet Trafik Komitemiz nerede hangi caddede nasıl bir düzenleme yapılacaksa biz sonraki gün bu işi uygulamaya geçiriyoruz. Kentin tüm paydaşları bir ortaya gelip gerçek karar verdiğinde ve bu karar da hazırlanmış olan raporlara uyacaksa biz de inanıyorsak gereğini yaparız” dedi.

Exit mobile version