Kütahya’da Maltepe Parkı yenilendi

#image_title

KÜTAHYA (İGFA) – Halk ortasında Maltepe Parkı olarak bilinen Ressam Ahmet Yakupoğlu Parkı, yıllardır bulunduğu atıl vaziyetteki halinden ve çocukların geleceğinin kararmasına sebep olan her türlü metruk yapıdan arındırılarak Kütahya Belediyesi tarafından alt ve üstyapısıyla birlikte büsbütün yenilenerek hizmete açıldı. Açılış merasimine Belediye Lideri Prof. Dr. Alim Işık, vilayet protokolü ve çok sayıda Kütahyalı katıldı.

Açılış konuşmasında kelamlarına vatandaşa teşekkür ederek başlayan Belediye Lideri Prof. Dr. Alim Işık, “Dünya markası olmuş iki Ahmet’in kenti olarak Kütahya’mızı tanıtmaya çalışıyorum. Birisi Yakupoğlu Ahmet yani Ressam Ahmet Yakupoğlu, oburu de Hisarlı Ahmet. Bu iki Ahmet’in kentinde belediye lideri olmak, Şehrül-Emin sıfatıyla bu kente hizmet etmek herhalde Rabbim’in yaşayan kullarına nasip edeceği en hoş unvanlardan birisi olsa gerek. Ressam Ahmet Yakupoğlu, nitekim bu kentin bağrından çıkmış ancak ülkemizi dünya markası yapacak sanat alanında çok değerli yapıtları gelecek jenerasyonlara bırakmış bir büyüğümüz. Onun ismine layık olmak, onun isminin verildiği bir parkı ona yakışır halde tekrar düzenlemek bizim boynumuzun borcuydu” sözlerini kullandı.

HEDEF 3 MİLYON 500 BİN METREKARE YEŞİL ALAN

Park hakkında bilgiler veren Lider Işık, “Parkımız yaklaşık 32 dönümden oluşuyor. Toplam yeşil alan 19 dönüm, mimari yapı alanı 425 metrekare, ayrıyeten vatandaşlarımızın kullanımına sunulan restoran, büfe, tuvaletler, muhtarlık, ve spor alanları da içinde bulunuyor. 105 bin metrekare Millet Bahçesi bitti, inşallah bir hafta 10 gün içerisinde açılışını yapacağız. Yaklaşık 500 dekardan oluşan Kanal Kütahya projemizin birinci etabı da bu yıl sonu itibariyle kentimizin hizmetine sunulacak. 3 milyon 500 bin metrekare yeşil alanı olan bir Kütahya’yı hedefliyoruz” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE 4 YILDA 2 BİN BAĞIMSIZ ÜNİTE

Kütahya’nın tarihini tekrar yazdıklarını aktaran Lider Prof. Dr. Alim Işık, “3-5 yıl içerisinde buralar fabrikalarla dolduğunda Kütahya’mızın çocukları, gençleri artık bu kentin işvereni olacak. 4 yılda yaklaşık 2 bin civarında bağımsız ünitenin kentsel dönüşüm kapsamında yenilendiği bir Kütahya’yı yaşıyoruz. Zelzele bölgeleri hariç olmak kaydıyla Türkiye’nin hiçbir vilayetinde 4 yılda 2 bin bağımsız üniteyi devlet yapmadı” dedi.

Exit mobile version