KYK Yurdunda Kızını Kaybeden Acılı Baba Sitem Etti “Devlet Çocuğuma 25 Gün Bakamadı”

#image_title

Aydın’da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda bozulan asansör düşmüş, olay anında 1 öğrenci yaşamını yitirmişti.

AYDIN VALİSİ ACILI AİLEYİ ZİYARET ETTİ

Aydın Valisi Yakup Canbolat, Aydın’da, KYK yurdunda bozulan asansörün düşmesi sonucu yaşamını yitiren öğrenci Zeren Ertaş’ın ailesine hastanede ziyarette bulundu. Vali Canbolat ile görüşme yapan acılı baba Akın Ertaş, “Sonuna kadar gidelim, bu ihmalleri yapanlar cezalarını çeksinler. Ben kızıma saygılı olmayı öğrettim. Benim çocuğum karıncayı bile incitmezdi. Devlete olan inancımı kaybettim. Çocuğumu ilk defa devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma 20-25 gün bakamadı.” şeklinde konuştu.

ZEREN’İN ANNESİ KRİZ GEÇİRDİ

Yaşanan kötü olayın ardından Bursa’dan Aydın’a gelen anne Serpil Ertaş, fenalık geçirmesi sonrası Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, bugün aileye ziyarette bulundu.

Ziyaret anında anne Ertaş’ın “Benim çocuğum kaymakam olacaktı” feryatları yürekleri parçaladı.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Baba Akın Ertaş ile görüşme yapan Vali Canbolat adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü konunun hassasiyetle takip edildiğini belirtti.

Vali Canbolat’a yaşanan bu kötü olayda ihmali bulunanların cezalandırılması için talebini ileten baba Ertaş, “Sonuna kadar gidelim, bu ihmalleri yapanlar cezalarını çeksinler. Ben kızıma saygılı olmayı öğrettim. Benim çocuğum karıncayı bile incitmezdi. Devlete olan inancımı kaybettim. Çocuğumu ilk defa devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma 20-25 gün bakamadı. İhmal sonucu olduğu için çok yaralıyız. Benim çocuğum yandı, biz yandık, başka çocuklar yanmasın. Ancak bu, dilek ve temenniyle olmuyor.” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version