Meteorolojiden 20 Kent İçin Tekrar Sarı Alarm!

Önce Karadeniz daha sonra da İç Anadolu’yu vuran sağanak yağışlar nedeniyle hem ulaşım hem de çeşitli hizmetlerde aksamalar yaşanmıştı. Özellikle su baskınları ve dere yataklarında suyun taşması, adeta hayatı felç etmişti. Ankara’da iki kez yıldırımın düştüğü ve Karadeniz’de de Samsun gibi illerin sel felaketi yaşadığı bugünlerde meteorolojiden yeni bir uyarı daha yapıldı. Meteoroloji bugün 20 kent için sarı kodlu alarm vererek önemli uyarılarda bulundu.

20 Kent İçin Sarı Kodlu Alarm Verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yeni bir uyarıda 20 kentte sarı kodlu alarm verildiği duyuruldu. Vatandaşlara sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksama, yağış sonrası kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışları konusunda uyarı yapan meteoroloji, ülke genelinde parçalı bulutlu ve çok bulutlu hava durumunun hakim olacağını aktardı.

Hangi Bölgelerde Sarı Kodlu Alarm Verildi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yeni bir uyarıda aşağıdaki iller için sarı kodlu alarm verildi:

Hangi Bölgelerde Yağış Bekleniyor? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava durumu bekleniyor. Marmara kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu kuzeyi ve doğusu, Muğla, Aydın’ın iç kesimleri, Malatya, Gaziantep ve Adıyaman çevresinde sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca yağışların yer yer gök gürültülü olması da ihtimaller arasında görünüyor.

Bu Bölgelerde Yağışlar Güçlenebilir! 

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü başka bir uyarı daha yayımladı. Yayımlanan uyarıda Aksaray, Giresun ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’da Eskişehir çevresi ve başkentin kuzeybatımı kesimi hariç, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in kıyıları, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak, Denizli’nin doğusu, Adana ve son olarak Gümüşhane’de yağışların yer yer güçlenmesi bekleniyor.

Exit mobile version