Meteorolojiden Uyarı! 32 İlde Sarı Alarm Verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan yeni bir değerlendirmede ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı duyuruldu. Ege’nin güney ve iç kesimlerinde, Marmara’nın doğusunda, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda, Güneydoğu Anadolu’nun batısında aralıklı olarak yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, yağışların İç Ege, iç Akdeniz, İç anadolu ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli bir şekilde seyretmesi de bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı Yapıldı! 

Meteorolojiden gelen son değerlendirmede Denizli, Uşak, Afyonkarahisar illeri ile İzmir, Aydın ve Muğla’nın doğusu, Kütahya’nın güneyinde, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli yağış bekleniyor. Hatta öyle ki meteoroloji, söz konusu bu illeri yıldırım, su baskını, yerel doğu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ani sel gibi felaketlere karşı uyardı.

Ankara Valiliğinden Uyarı Yayımlandı 

Ankara Valiliği tarafından yapılan yeni bir açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın ilimiz genelinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hangi İllerde Sarı Kodlu Alarm Verildi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 32 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı verdi. İşte o iller:
Exit mobile version