Okan Bozyurt Uyardı: İstanbul’a Kar Fırtınası “El Nino” Geliyor! Atkı, Bere ve Eldivenleri Hazırlayın

#image_title

Van, Hakkari ve Ardahan’da kar yağışlarının başlamasıyla birlikte İstanbul için de heyecan içerisinde ilk karın düşeceği tarih merak edildi. Ardahan-Şavşat ve Damal-Posof-Türkgözü kara yolları beyaza bürünürken İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt sonunda İstanbul için kar yağışı tarihini verdi.

Başta İstanbul olmak üzere Ankara ve İzmir gibi şehirlerde de yaşayanlar kar yağışlarının ne zaman başlayacağını sorgular oldu. İstanbul’a da karın ne zaman yağmaya başlayacağı merak edilirken bu konuda beklentilerin en erken Aralık ayının ortaları olduğu yönünde tahminler geldi.

El Nino Etkisi

Afyon Kocatepe Üniversitesi‘nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt bu sene sonbahar ile kış mevsiminin bol yağışlı ve soğuk geçeceğini söylerken özellikle de El Nino’nun etkisiyle birlikte Türkiye’nin bol yağış alabileceğini vurgulayarak Kasım ayının sonlarından itibaren yoğun yağışların beklendiğini dile getirdi. Bozyurt’un açıklamaları doğrultusunda 27-29 Ekim tarihleri arasında yani Cumhuriyet Bayramı’nda hava sıcaklıklarında Türkiye genelinde düşüşler gözlemleneceğini söyledi.

İstanbul İçin Kar Yağışı Uyarısı

İstanbul için gerçekleştirilen Meteorolojik tahminlere göre; Aralık ayından itibaren yoğun yağışların beklendiği Ocak ve Şubat aylarında ise deniz etkisinde kar yağışlarının başlayabileceğinden söz edildi.

Exit mobile version