Osman Kavala’ya Ödül Verildi

#image_title

İş insanı Osman Kavala, 28 Mayıs 2013 tarihinde başlayan Gezi Parkı Olayları sonrasında 25 Nisan 2022 tarihinde müebbet hapis cezası almıştı.

Osman Kavala hakkında yeni bir gelişme yaşandı. İş adamı Osman Kavala’ya, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) tarafından Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü verildi

Ödüle birçok isimle birlikte aday gösterilen Kavala, bu ödülü almaya hak kazandı. Ödüle layık görülen diğer isimler de açıklandı. Justyna Wydrzynska (Polonya) v Yevgeniy Zakharov (Ukrayna) ödüle aday gösterilen diğer isimler oldu.

Osman Kavala Kimdir?

Mehmet Osman Kavala, Türk iş insanı, filantropist ve insan hakları savunucusudur. 1990’ların başından beri birçok sivil toplum kuruluşuna destekleriyle gündeme gelen Osman Kavala, 2002 yılından itibaren bir kültür kurumu olarak faaliyetlerini sürdüren Anadolu Kültür’ün kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır. Gezi Parkı davasında, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır.

Exit mobile version