Özyeğin Üniversitesi Türkiye Turizm Ve Gastronomi Tarihine Işık Tutuyor

#image_title

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, kampüsteki Mükemmellik Merkezi’nde, Türkiye turizm ve gastronomi tarihinde iz bırakan önemli 15 dönüm noktasını içeren albüm niteliğindeki kitap çalışması kapsamında, “Cumhuriyet Dönemi Lokantaları” başlıklı seminer düzenledi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Samancı’nın moderatörlüğündeki “Cumhuriyet Dönemi Lokantaları” başlıklı seminerin konuğu, Galatarasay Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü’nden emekli Prof. Dr. Artun Ünsal oldu.

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Prof. Dr. Ünsal, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren İstanbul’da ve Ankara’da lokanta ve restoranların tarihsel gelişim sürecini örneklerle anlattı.

75 YIL SONRA AYNI DAVET MENÜSÜ HAZIRLANDI

Seminer sonrasında etkinlik “Bir Cumhuriyet Dönemi Lokantası: Karpiç” temalı kokteyl ve akşam yemeğiyle sürdü. Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında Ankara’da iz bırakmış ve Atatürk’ün çok sevdiği Karpiç lokantasının 13 Aralık 1948’e ait bir davet menüsü, 75 yıl sonra Le Cordon Bleu Türkiye şeflerinin yönetiminde Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından yeniden hazırlandı.

Akşam yemeğine Özyeğin Üniversitesi fakülte dekanları, Öğrenci Dekanı Dr. Öğretim Üyesi Nilüfer Uğur Dalay, Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri, Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, eğitmen şefler ve sektörden temsilciler katıldı.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Kurucu Müdürü Mehmet Teoman Alemdar da “Cumhuriyet tarihimizdeki önemli anlara şahitlik etmiş olan Karpiç Lokantasını hem anımsatmak hem de o zamanki tatları anılar eşliğinde günümüzde deneyimlemek istedik.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version