Pak bir Bodrum için hassaslığa davet

#image_title

MUĞLA (İGFA)- Bodrum genelinde devam eden paklık çalışmaları sırasında 2 yeraltı 2 yer üstü çöp konteynerinin bulunduğu Torba Limanı’nda yapılan kontrollerde çöplerin tamamının konteynerlerin önüne bırakıldığı belirlendi.

Bölgeyi acilen temizleyen takımlar, konteynerlerin yerine yerlere atılan atıkların insan sıhhati açısından tehlike oluşturduğunu söz etti.

Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, kentin pak ve bakımlı görünmesini sağlamak için atık toplama günlerine riayet edilmesi ve çöplerin konteyner dışına atılmaması ikazında bulunurken vatandaşları etraf hassaslığına davet etti.

Temiz bir Bodrum için yaz sıcaklarına karşın işlerini aksatmamaya itina gösteren Paklık İşleri Müdürlüğü gruplarının misyonlarını süratli ve rahat yapabilmesi için Bodrum’da yaşayan vatandaşların da etraf kurallarına uymasının gerekliliğine vurgu yapan yetkililer, hassas vatandaşların ortak çalışmalarıyla pak bir etraf yaratılabileceğinin altını çizdi.

Ekipler, gün boyunca gerçekleştirdikleri kontrol paklık çalışmalarında Bodrum’un her mahallesinde yol kenarlarında, kamusal alanlarda çeşitli atıklarla karşılaşıyor. Yaz aylarında karşılaşılan yüksek nüfusun da tesiriyle atık probleminin artış göstermesi de müdürlük çalışanlarının misyonlarını zora sokuyor.

“BÖYLE MANZARALAR BODRUM’A YAKIŞMIYOR”

Hem karada hem de denizde yapılan paklık çalışmaları özveri ile devam ederken bu tip imajların Bodrum’a yakışmadığı ve sıcak havalarla birlikte sıhhate ziyanlı durumların meydana geleceğini belirten Bodrum Belediye Lideri Ahmet Aras, “Bodrum’un pak kalması için elimizden gelen çabayı gösterilirken kimi vatandaşlarımızın konteyner dışına attıkları çöpler, belediye takımlarımızın işini yapmasını zorlaştırıyor. Bu çeşit durumlar işçi iş gücü ve vakit kaybına da sebebiyet veriyor. Hem etrafa hem de Bodrum’un kent yapısına ziyan veren bu durumlara sebebiyet verenleri ihtimamlı davranmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Temizlik İşleri Müdürlüğü gruplarının Bodrum genelindeki yıkama, süpürme, mıntıka, poşetleme, çöp toplama çalışmalarının yanında; işletme önleri, kıyılar, yürüyüş yollarının paklığı ile çöp konteynerlerinin giydirme değişimi ve boşaltılması üzere çalışmalar kesintisiz devam ediyor.

Bodrum Belediyesi Paklık İşleri Müdürlüğü, “Atık Toplama ve Ayrıştırma Günleri” takvimine nazaran mahallelerden haftanın bir günü bahçe atığı, eski eşyalar, plastik-metal- kâğıt ve cam atıkları topluyor. Atıkların 1 gece evvel çıkarılması gerekirken atık yağların “Atık Getirme Merkezi”ne getirilmesi isteniyor.

Exit mobile version