Paraşüt Tepe’ye giden yolda artık çelik bariyer var

#image_title

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Uyum Daire Başkanlığı(YOLBAK) Trafik Şube Müdürlüğü grupları kentin yollarını yürüttüğü uygulamalarla daha inançlı hale getiriyor. Bilhassa uçurumların olduğu kırsal bölgelerde çelik bariyer montajı yapan takımlar, güvenliğini artırdıkları yollar ortasında Paraşüt Tepe’yi de (Kırantepe) ekledi.

Kırantepe’de 352 metrelik çelik oto korkuluk (bariyer) ile yüksek, uçurum, keskin viraj ve tehlike içeren yoldaki kazalar önlenecek. Bu sayede bölgeye gece-gündüz rahatça ulaşım sağlanabilecek. Asfaltı da sil baştan yenilenen yola ayrıyeten gece görüş imkanını artıran reflektörler yerleştirildi. Her yıl şenliklerin ve çeşitli aktifliklerin düzenlendiği Paraşüt Zirve Yolu’ndaki yol çizgileri de hummalı bir çalışmayla tamamlanmıştı.

Çelik oto korkuluklarla 16 ilçe ve merkezde tehlikeli virajlar ve uçurum kenarlarında yol güvenliği üst düzeye çıkarılıyor. Daha rahat, daha konforlu ve daha denetimli ulaşım sağlanması maksadıyla yapılan çalışmalar birebir vakitte şoförlerin ve yayaların can güvenliğini sağlıyor. Bilhassa yaya ve hayvan geçişlerini engelleyen bu sistem, birçok durumda muhtemel faciaların önüne geçiyor.

EN DEĞERLİSİ VATANDAŞIN CAN GÜVENLİĞİ

YOLBAK’tan yapılan açıklamada, “Akan kent trafiğinde vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye düşüren tüm faktörleri ortadan kaldırmak için ağır bir mesai harcıyoruz. Tehlikeyi birtakım noktalarda beton bariyerlerle, birtakım noktalarda ikaz ışıklarıyla ve kimi durumlarda ise yol çizgi-uyarı sistemleriyle önlüyoruz. Kentimizin en inançlı ve konforlu ulaşım ağına sahip olması için en son geliştirilen teknikleri uyguluyor, teknolojiyi en fonksiyonel formda kullanıyoruz. Gündüz-gece çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz” denildi.

Exit mobile version