Putin’den Bir İlk: Wagner’in Ayağına Gitti!

#image_title

Kremlinden paylaşılan açıklamaya göre, “Vladimir Putin, Rostov-na-Donu’daki özel askeri operasyonun komuta merkezinde bir araya geldi. Başkan, Rus Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, cephe komutanları ve diğer üst düzey subayların raporlarını dinledi” ifadeleri kullanıldı.

Putin en son 19 Mart tarihinde bölgedeki ordu karargahını ziyarete gitmişti, ancak bu gezi, Rostov’daki askeri tesislerin kontrolü Wagner tarafından ele geçirilmeyene kadar ki süreçteydi, isyanın merkezi olmasından sonraki ilk ziyaret gerçekleştirdi.

Önceki yaptığı ziyarette Putin bir çalışma gezisi olarak Mariupol’u da ziyaret etmiş, kenti kendi soförlüğünü yaptığı cip ile dolaşarak çalışmaları denetlemişti ve yerel halkla da görüşmüştü. Bu, Putin’in Donbass’a ilk gelişi olmuştu.

Yevgeny Prigozhin’in başlarında olduğu özel silahlı grup Wagner askerlerinin 24 Haziran’da isyan etmiş, Ukrayna’dan Rusya’ya geçiş yaparak Rostov-on-Don kentine girmişti. İsyancıların lideri sonrasında harekâtı durdurarak yönetimi bağlılıklarını bildirmiş ve Belarus’a sürgüne gitmişlerdi.

Exit mobile version