Reklam Kurulu 10 Ayda 75 Milyon TL Ceza ve Erişim Engeli Uyguladı

#image_title

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Reklam Kurulu’nun son 10 ayda aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalara karşı önemli adımlar attığı belirtildi.

Kurulun ekim ayı toplantısında değerlendirilen 139 dosyanın 125’inin mevzuata aykırı bulunduğu ve 11 milyon 693 bin 933 lira idari para cezası ile birlikte 40 dosya için erişim engeli tedbiri uygulandığı ifade edildi.

Ayrıca Youtube, Instagram ve çeşitli internet siteleri üzerinden tüketicileri istismar eden medyum, büyü ve fal tanıtımlarına karşı da mücadele verildiği vurgulandı. Bu kapsamda, 39 internet sitesine durdurma cezası ve erişimin engellenmesi tedbiri uygulandığı belirtildi.

BEBEK SUYU VE GRAMAJ HİLELERİNE YAPTIRIMLAR

Öte yandan, açıklamada bebek suyu tanıtımları ve gramaj değişimine ilişkin incelemelerde de bulunulduğu aktarıldı. Ebeveynlerin hassasiyetlerini istismar eden bebek suyu tanıtımlarına yasal izin alınmaksızın devam edildiği ve bu durumun tüketicileri yanıltıcı olduğu tespit edildi.

Ayrıca satışa sunulan ürünlerin gramajında yapılan gizli artışlara karşı da cezai yaptırımlar uygulandığı bildirildi.

Reklam Kurulu’nun yılın 10 ayında toplamda 1662 dosya hakkında görüş ve değerlendirmelerde bulunduğu ve tespit edilen 1470 dosya için toplamda 75 milyon 835 bin 314 lira idari para cezası uygulandığı belirtildi.

Tüketicilerin korunması adına süregelen çalışmaların önemine vurgu yapılan açıklamada, haksız ticari uygulamalara karşı mücadelede kararlılık ifade edildi.

Exit mobile version