Şehit ve Gazi Çocuklarına Eğitim Yardımı Yarın Başlıyor

#image_title

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şehitlerin emaneti olan çocuklara ve harp-vazife malulleri ile çocuklarına eğitim yardımı sağladıklarını belirterek, eylül ödemeleri hakkında detaylar paylaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yılda bir kez olmak üzere 18 bin 891 öğrenciye toplam 200 milyon 500 bin lira eğitim ve öğretim yardımında bulunacaklarını açıkladı. Ödemeler, şu şekilde yapılacak:

Ödemelerin 20 Ekim Cuma günü gerçekleştirileceğini belirten Bakan Işıkhan, “Evlatlarımıza, kardeşlerimize 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde başarılar diliyorum” dedi.

YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri, başvuru şartı aranmaksızın, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahiplerine toptan olarak yapılıyor.

YÖK ve MEB sisteminden öğrenim durumu tespit edilemeyenler, eğitim ve öğretim yılı içinde talep etmeleri halinde ödemelerini alabiliyor.

Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, taleplerini e-Devlet üzerinden “Eğitim Öğretim Yardımı Talebi” bölümünden de gerçekleştirebilecek.

Exit mobile version