Şirketlerine Baskın Yapılan Dilan Polat’ın Avukatı İsyanda

#image_title

Her fırsatta lüks yaşantısından bahsederek her şeyi gözler önüne seren Dilan Polat‘ın sosyal medyadaki açıklamaları sonrasında MASAK tarafından çiftin tüm mal varlıklarına el konularak haklarında soruşturma başlatılmıştı. Raporun sonrasında tüm mal varlıklarına el konularak yurt dışı çıkış yasağı getirilen çiftin bu sabah 15 şirketine baskın düzenlenerek yüzlerce çalışanın telefonlarına el konuldu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Polat çiftine ait 15 şirkette arama yapılması yönünde karar çıkarılırken söz konusu kararın resmi belgede sahtecilik, suç islemek amacıyla örgüt kurmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve vergi usul kanununu uygulamama suçlarından alındığı belirlendi.

Ataşehir’deki polikliniğinden polisin arama çalışmaları esnasında avukat Vahit Kaya yaşananlara tepki göstererek, “Şu anda şimdi basın yasağı var, gizlilik kararları var. Gözaltı kararı yok, herhangi bir şey yok. Sadece mali şube geldi, bazı evrakları almaya çalışıyor. Onlara yardımcı oluyoruz biz avukatlar olarak. Herhangi bir şey yok. Kendisi burada değil tabii ki yani, burası iş yeri. Personel telefonuna el koymaya çalışıyorlar, yüzlerce çalışanın telefonuna el konulmaz. Yani dünyanın her yerinde avukatlık yapmış, o ülkelerde avukatının böyle bir uygulama görmedim. Yüzlerce çalışanın personelin telefonu el konulmaz. İçeride gerginlik… Ben yani böyle bir sistemi görmedim. Yüzlerce insan evine gidecek, telefonları yok. Annesi, babasıyla konuşamıyor şu anda” dedi.

Exit mobile version