Torba Kanun Teklifiyle Şans Oyunlarında İkramiye Oranları Değişiyor

#image_title

AK Parti milletvekillerinin üzerinde çalıştığı torba kanun teklifi, çeşitli vergi ve maliye alanlarını kapsayarak toplamda 80 maddeyi içeriyor.

Teklifin en dikkat çekici maddelerinden biri, tüm şans oyunları için ikramiye dağıtım oranının yüzde 83’ten yüzde 90’a çıkarılması. Bu düzenlemeyle, her bir kurum ve kuruluşun tertip ettiği şans oyunları için bir takvim yılı içinde ödeyeceği ikramiyelerin toplamı, aynı dönemdeki hasılatının yüzde 40’ından az ve yüzde 90’ından fazla olamayacak.

Deprem Bölgelerinde Fahiş Fiyatlara Cezalar Geliyor

Özellikle 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için düzenlenen teklife göre deprem bölgesindeki inşaat ve yapı malzemelerinde fahiş fiyat artışı yapanlara katlı idari para cezası verilecek. Genel afet bölgesi ilan edilen yerlerde, 31 Aralık 2025’e kadar geçerli olacak bu düzenleme ile fahiş fiyat uygulayanlar ciddi cezai yaptırımlarla karşılaşacak.

Çek Kanunu’nda yapılan bir değişiklikle, yazılı keşide tarihinden önce çeklerin ödenmek için muhatap bankaya ibrazının geçersiz olmasına ilişkin düzenlemenin 31 Aralık 2023’te sona erecek uygulama süresi 31 Aralık 2025’e kadar uzatılıyor.

Exit mobile version