Trafik Ceza Sistemi Değişiyor: Gelire Göre Ceza Sistemi Geliyor!

#image_title

Vergi sistemi modernleştirilirken para ceza uygulamalarının da gelir seviyesine göre oluşturulması fikri gündeme geldi. Bu düzenleme ile, geliri az olanlara düşük, geliri fazla olanlara ise yüksek tutarlarda ceza kesilmesi düşünülüyor. Özellikle trafik ceza yaptırımlarında araç bedeline uyarlanacağı da ele alınan konular arasında bulunuyor.

YeniŞafak’ın yayınladığı habere göre, fazla ve az gelir arasındaki ceza eşitsizliğine çözüm getirmeyi amaclayan gelişme bu yaklaşım, Avrupa’da birçok ülkede zaten gerçekleşiyor. Üst düzey kaynaklardan edinilen bilgilere göre, “Avrupa’da birçok ülke gelire orantılı ceza sistemi uyguluyor. Türkiye’de de bu sistemin hayata geçirilmesi zor değil” şeklinde aktarılıyor.

Cezaların Yaptırımı Etkili Olucak mı?

Fakat bu sistem ile çeşitli tartışmalar da gün yüzüne geliyor. Örneğin, kırmızı ışık ihlali yada hız sınırını geçme gibi durumlarda ceza, aracın ederine göre belirlenicek olursa da, bu durumun cezaların yaptırımını üzerinde nasıl etkisi olucağı konusunda farklı düşünceler bulunuyor. Ayrıyeten, küçük ve büyük işletmelerin vergi cezalarındaki payının aynı olması ve aynı cezayı alması gibi durumlar da doğuruyor. Sistemin gözden geçirilmesi gereken yönlerinin olduğu ortaya çıkıyor.

Exit mobile version