Trakya’dan 4 isim en tesirli bilim insanları listesine girdi

#image_title

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Elsevier ve Stanford Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan dünyanın en tesirli bilim insanlarının sıralandığı listede bu yıl Türkiye’den 1.202 bilim insanı yer alırken, Trakya Üniversitesi’nden 4 isim listeye girme başarısı gösterdi.

Stanford Üniversitesinden Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve araştırma grubu tarafından 22 ana bilim kısmı ile 176 bilim kolunda hazırlanan ve 2019 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen “Dünyanın En Tesirli Bilim İnsanları Sıralaması” geçtiğimiz günlerde Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı. Dünyanın en tesirli bilim insanlarının sıralandığı listede bilim insanları “kariyer uzunluğu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategoride değerlendirilirken Scopus veritabanı kullanılarak nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı mecmuanın tesiri, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı mecmuanın tesiri üzere memleketler arası ölçütlere yer verildi.

2021 yılına ilişkin yayınların bu kriterlere nazaran sıralandığı listede, “yıllık etki” kategorisinde tüm dünyadan toplam 200 bin 409, “kariyer uzunluğu etki” kategorisinde ise 195 bin 605 bilim insanı değerlendirildi. Dünyanın en tesirli bilim insanlarının sıralandığı listede Türkiye’den 1.202 bilim insanı yer alırken Trakya Üniversitesinden “kariyer uzunluğu etki” sıralamasında 3 isim, “yıllık etki” sıralamasında ise 4 isim listeye girmeyi başardı.

Elsevier tarafından yayımlanan listelere https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/4 linkinden erişilebiliyor.

Exit mobile version