Türk asıllı Mine Gümüşkaya’dan İsrail Ordusu’na Destek! Paylaşımlara Tepki Yağdı

#image_title

İsrail ordusu tarafından 7 Ekim tarihinde başlatılan çatışmanın 11’inci gününde Gazze Şeridi’nde saldırılar devam ediyor. Bölgede çok sayıda sivil hayatını kaybederken Instagram hesabından paylaşımda bulunan Mine Gümüşkaya adlı bir kadın İsrail ordusuna katılacağını açıkladı.

İsrail Savunma Kuvvetleri üniforması ve üstündeki silahlarla poz veren Mine Gümüşkaya, “Aldığım karar üzerine gönüllü olarak İsrail Savunma Kuvvetleri’ne katılma kararı aldım, bir süre buralarda olmayacağım, eminim zafer bizim olacaktır” paylaşımında bulundu.

Gümüşkaya’nın paylaştığı başka bir fotoğraf karesinde de üzerinde İbranice yazıların bulunduğu bir bomba yer almakta. Kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturan konuyla ilgili çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, “Bu kadın Türk halkını temsil etmiyor” şeklinde yorumlarda bulundu.

Gelen tepkiler sonrasında açıklama yapan Gümüşkaya, “Türk vatandaşı değilim ve kendi isteğimle orduya katılmayı istedim. Eski Twitter hesabım kapatılmadan önce Türkiye’ye karşı bir düşmanlığım olmadığını, aksine her zaman İsrail-Türkiye dostluğunu paylaşıyordum” dedi.

Exit mobile version