Türkiye Balkanlar’dan Gelen Soğuk Hava Etkisine Girecek

#image_title

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün raporuna göre yarından itibaren mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar 10 derece birden düşecek. Bu soğuma, haftanın ortalarına doğru İstanbul’da kar yağışına dönüşecek.

İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin büyük şehirlerinden Ankara ve İzmir’de de yağışlı bir hafta başlıyor.

Ankara’da pazartesi ve salı günleri kuvvetli yağış beklenirken, çarşamba günü hava sıcaklığı 5 dereceye kadar düşecek ve karla karışık yağmur etkili olacak. İzmir’de ise 3 gün boyunca yağmur devam edecek ve sıcaklık 9 dereceye kadar inecek.

Yüksek Kesimlerde Kar Bekleniyor

İstanbul’un Anadolu yakasında yarından itibaren kuvvetli yağışlar görülecek, çarşamba günü ise İstanbul’un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor.

Hava sıcaklığı 5 dereceye kadar düşecek. Bu duruma hazırlıklı olmak adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kışa hazırlık çalışmaları tamamlanmış durumda. 12 bine yakın personel ve 3 binden fazla iş makinesi, kış şartlarıyla mücadelede görev alacak.

AKOM Uyardı

Ayrıca İstanbul’da AKOM (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından yapılan açıklamada, pazartesiye kadar devam edecek ılık havanın ardından, hafta başında Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgasının etkili olacağı belirtildi.

Sıcaklıkların 5 ila 8 derece düşeceği ve 10 Ocak Çarşamba günü kent genelinde kar yağışının beklendiği vurgulandı. İstanbul’da yaşayanlar, olası kar yağışına karşı dikkatli ve hazırlıklı olmaları konusunda uyarıldı.

Exit mobile version