Ücretsiz Toplu Taşıma Kapsamında Yeni Düzenlemeler Geliyor

#image_title

Türkiye’de 65 yaş üstü ve yüzde 40 üzeri engelli vatandaşlara yönelik ücretsiz toplu taşıma hizmeti konusundaki tartışmaların ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan önemli bir açıklama geldi.

Bakan Göktaş, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği ile yapılan görüşmelerin ardından, gelir desteği ödemesinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin de kapsama alınması için yönetmelik değişikliği çalışmalarının son aşamaya geldiğini duyurdu.

SON AŞAMAYA GELİNDİ

Bakan Göktaş, 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların ücretsiz taşınacağı günlerle ilgili yapılan tartışmalara açıklık getirerek, “Gelir desteği ödemesinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin de kapsama alınmasına ilişkin yönetmelik değişikliği çalışmalarında son aşamaya geldik” dedi. Ayrıca bu süreçte esnafın mağduriyetini önlemek amacıyla gelir desteğinin iyileştirilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Yapılan açıklamalara göre engelli ve yaşlı vatandaşları ücretsiz olarak taşıyan özel halk otobüsleri ile deniz ulaşım araçlarına yapılan aylık gelir desteği ödemeleri, 2015 yılından beri ilgili kanun çerçevesinde devam ediyor. Ancak ayın belirli günlerinde ücretsiz yolcu taşıma kararının kanuna aykırı olduğunu belirten Bakan Göktaş, önümüzdeki yıl gelir desteğinin daha da iyileştirilmesi için çalışacaklarını belirtti.

DESTEK OLUNMAYA DEVAM EDİLECEK

Görüşmelerin devam ettiğini vurgulayan Bakan Göktaş, “Gelir desteğinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin de destekten yararlanacak olması esnafımızı rahatlatacak adil bir uygulama olacak. 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile engelli vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşımada ücretsiz taşınması uygulamasına destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Exit mobile version