Vergisiz Bilgisayar Desteği Öğrencileri Tatmin Edemedi

#image_title

Müjde olarak duyurulan ve Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 1 Kasım itibariyle başlaması planlanan vergisiz telefon, bilgisayar ve internet desteği, öğrencilerin beklentilerini karşılamaktan uzak görünüyor.

Üniversitelerin iletişim, sosyal bilimler, mühendislik, fen fakültelerinde okuyan öğrenciler, bilgisayar desteğiyle alınabilecek cihazların teknik özelliklerinin yetersiz olduğunu belirtiyor. Özellikle mimarlık, mühendislik, fizik, tasarım ve gazetecilik gibi bölümlerde okuyan öğrenciler, aldıkları derslerde kullanılan programları bu bilgisayarların kaldıramayacağını ifade ediyor.

Öğrenciler Desteği Yetersiz Buluyor

İletişim tasarımı öğrencisi olan E., Photoshop, Blender, Illustrator gibi programları kullandıklarını ve verilen bilgisayarların bu programları idare edemeyeceğini söylüyor.

Gazetecilik öğrencisi H. ise 9 bin 500 liraya uygun bir bilgisayar bulmanın zor olduğunu ve destek kapsamındaki cihazların eski olduğunu ifade ediyor.

Fizik bölümü öğrencisi K. ise destek tutarının günümüz bilgisayar fiyatlarıyla uyumsuz olduğunu vurgulayarak, “Bu bilgisayarlar en fazla 1 yıl kullanılabilir” diyor.

Desteği Kullanmayı Düşünmeyen Birçok Öğrenci Var

Üniversite öğrencileri, verilen vergisiz bilgisayar desteğinin beklentilerini karşılamadığına ve eğitimleri için gerekli olan programları çalıştıramayacak düşük kapasitedeki bilgisayarlarla sınırlı olduğuna inanıyor. Bu nedenle birçok öğrenci, kendilerine verilen desteği kullanmayı düşünmediklerini belirtiyor.

Exit mobile version