Yenidoğan Skandalı Yeni Kriz Göz Stent Çetesi!

Yenidoğan çetesi gündemdeki sıcaklığının korurken yeni bir kriz daha çıktı. Stent çetesinin yaşlı hastaların ölümüne dahi sebep olduğu öne sürüldü.

Stent

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden daha fazla kazanç sağlamak için hastaları kullanan çetelerin hedefinde yeni doğan bebekler vardı. Bugün ise yeni gündem stent çetesi oldu. Gözlerinde sorun olan hastaları gerekmeden dahi ameliyata zorladığı tespit edilen çete üyeleri, SGK üzerinden büyük kazançlar elde ederken hastaların ölmesine dahi göz yumduğu ortaya çıktı. Stent çetesi olarak adlandırılan bu çete üyeleri ile ilgili pek çok iddia gündeme gelirken konuyla ilgili şikayet yağmurunun yaşandığı belirtildi.

Stent Çetesi Neler Yapıyor?

Edinilen bilgilere göre stent çetesi, stent ameliyatları ve göz ameliyatları yaparak haksız kazanç sağlıyor. Sektörde çeteleşen ve birbiri ile anlaşan sağlık sektörü çalışanları ve doktorlar, binlerce kişiyi gerekmediği halde operasyonlara yönlendirdi. Yüksek faturalar çıkarılan ya da ele geçirilen kimlikler üzerinden sahte operasyonlar yapıldığını gösteren hastaneler, SGK’dan milyonlarca lira kazanıyor. Stent çetesiyle ilgili gündeme gelen iddialarda yapılan usulsüzlükler şöyle;

Vatandaşlar ücretsiz muayene olsa da kimlik bilgileri üzerinden yapılan özel ve gizli girişler ile SGK’dan yüklü miktarlarda para kazandığı ortaya çıkan hastaneler ve uzmanların bu oyunu ortaya çıktı. Üstelik yaşlı kişiler için yapılan usulsüz operasyonlarda yaşlıların yaşamı tehlikeye atılıyor. Pek çok kişinin bu nedenle öldüğü de iddia ediliyor.

Exit mobile version