Eda Ece’den Depremzedelere Söyledikleriyle İlgili Açıklama Geldi

Yasak Elma dizisinin Yıldız’ı Eda Ece, ELLE Style Awards 2023’te Yılın ELLE Kapak Kızı ödülünü alırken yaptığı kısa konuşmada büyük tepki topladı. Tepkiler sonrasında açıklama yapan Ece, kimsenin acısını küçümsemediğini ve herkesin tercihlerine saygı gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Yılın ELLE Kapak Kızı Seçildi 

ELLE Style Awards 2023, dün akşam yılın en stil sahibi, başarılı ve ilham veren isimlerini ödüllendirdi. Ödül alan isimlerden biri de Yasak Elma’nın yıldızı Eda Ece oldu. “Yılın ELLE Kapak Kızı” ödülünü aldı. Ece, ödülünü almak için sahneye çıktığında yaptığı depremzedelerle ilgili açıklamaları tepki topladı. Eda Ece sözleri nedeniyle hedef haline gelince, dün akşam yaptığı bir açıklamayla kendisinin de başkalarının da özgürlüğünü savunacak bir insan olduğunu kaydetti ve şöyle devam etti:

 Fesatça ve negatifçe bakmak linççi tayfanın işidir. Kötü niyetle kimsenin acısını veya travmasını tetikleyecek bir şey söylemeyi hiçbir zaman amaçlamadım.” Bugün yaptığı yeni bir açıklamada, kendisine yönelik eleştirilere karşı özeleştiri yaptığını belirten Eda Ece, kimsenin acısıyla alay etmediğini ifade etti. Ece, açıklamasında şunları söyledi: “Ben sanki depremzedelerin acısını ve travmasını küçümsemiş veya espri yapmışım gibi gösteriliyorum.

Konuşmasının tamamının dinlenmediğini söyleyen Ece, kimsenin travmasıyla dalga geçmediğini vurguladı ve şöyle konuştu:

Ben sadece bir sandık şakası yaptım. Elbette orada eleştirilecek yönlerim var, ama siz yönetim şekli olarak memnun olduğunuzu söylersiniz, bu sizin görüşünüzdür. Fikir ayrılıkları olabilir, herkesin kendi görüşü vardır. Ben sadece bunun şakasını yaptım.

“IBAN Atın Yardımları Geri Gönderelim” Diyenler Olmuş

“IBAN atın yardımlarını geri gönderelim” şeklinde tepkiler alan Eda Ece, insanların acısıyla dalga geçmediğini ve bu duruma çok üzüldüğünü kaydetti:

‘IBAN atın da yardımlarınızı geri gönderelim’ diyorlar. Bu ne alaka? Ben yardımlarla ilgili böyle bir şey söylemedim ki zaten. Hiçbir zaman da söylemem. Elimden geleni yapmaya devam eden bir insanım, sizin yaptığınız gibi.

Daha sonra eleştirilerin hedefi olduğunu ve kendini eleştireceği tek bir konu olduğunu kaydeden Ece, özgürlükten bahsettiği cümlelerine dem vurdu. Herkesin tercihine saygı duyduğunu söylemesi gerektiğini kaydeden oyuncu şu ifadeleri kullandı:

Herkesin kendi görüşü vardır ve destekleyeceği kişi kendine bağlıdır. Ben kimseyi hür iradesine karıştıramam. Keşke konuşmanın sonunda herkesin kendi tercihine saygı duyulması gerektiğini söyleseydim. Beni herkes, Yasak Elma dizisindeki neşeli Yıldız karakteriyle tanır. Ancak içim aslında kan ağlıyordu. Bu yıl çok zorlu bir yıldı, haftaya da düğünüm var. Deprem bölgesine yaptığımız her şeyi başkalarının yaptığı zannedildi, anladık. Çok travmatik bir yıl geçirdim. Pandemiyi atlattık, dizimiz 6 sezon boyunca sürdü ve ardından deprem oldu. Üstüne bir de seçimler derken stres altında ezildim.

Eda Ece Neler Söylemişti? 

Eda Ece, ödül aldığı sırada yaptığı ve gündemde büyük bir etki yaratıp eleştirilmesine neden olan konuşmasında şunları söylemişti:

Bir işbirliği yaparak ocak ayında ELLE dergisine kapak oldum. Şubat ayında çıkan dergimi almak yerine bebek bezi ve jandarmadan emanet testere alıyordum. Yasak Elma ekibiyle birlikte tüm ışıklarımızı depremzedeler için yakarak yardım etmeye çalıştık. Bu durumlarda oyunculuk ve ünün hiçbir önemi kalmıyor. Ayrıca hayvan hakları için de çalışıyoruz. Tüm bunları sessizce gerçekleştirdim. Herkes beni Yasak Elma dizisindeki neşeli Yıldız karakteriyle tanır. Ancak aslında içim kan ağlıyordu. Bu yıl çok zorlu bir yıldı, haftaya düğünüm var. Yaptığımız her şeyi başkalarının yaptığı zannedildi. Çok travmatik bir yıl geçirdim. Pandemiyi atlattık, dizimiz 6 sezon boyunca devam etti ve üzerine deprem yaşandı. Bir de seçimler derken stresten kambur oldum.

Exit mobile version