“Kara Para Aklama” İddialarıyla Gündem Olan “Tayyargiller” Çiftinden Açıklama

#image_title

Sosyal medyanın ünlü çifti Tayyar Taylan Öz ve Özlem Altınok Öz, haklarında başlatılan soruşturmaya karşı açıklamalarda bulundu. Çift, suçlamaları kesin bir dille reddederken avukatları aracılığıyla yaptıkları açıklamada, resmi ticari faaliyetlerini sürdürdüklerini ve gerektiğinde tüm evrakları sunmaya hazır olduklarını belirtti.

Özlem Öz ve Tayyar Öz, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından “resmi belgede sahtecilik”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek” ve “vergi usul kanununa muhalefet” suçlarından soruşturma geçiriyor. Ancak çift iddiaları reddederek spekülatif içerikleri tamamen geri çevirdiklerini vurguladı.

Çiftin avukatları tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Müvekkiller, Tayyar Taylan ÖZ ve Özlem Altınok Öz ile alakalı bir kısım medya organlarında haber konusu olan soruşturmadan, dün akşam saatleri itibarı ile haberdar olduk. Konu ile alakalı spekülatif haber içeriklerinin tamamını reddediyoruz. Müvekkiller yaratılmaya çalışılan algının aksine, resmi ticari firmalarına ait ürünlerinin satışını, ülkenin en meşhur alışveriş platformları üzerinden “e-fatura” sistemi ile yapmakta, sosyal medya işbirliğinden doğan kazançlarını da aynı şekilde kurumsal şirketlerden fatura karşılığı elde etmektedirler.

Açıklamada çiftin yaşantısına devam ettiği ve soruşturma işlemlerine her türlü kolaylığı sağlayacaklarını belirten ifadelere de yer verildi.

Müvekkillerin ticari hayatına dair resmi kayıt ve evrakları, soruşturma makamlarının ilk davetinde sunacağımızı, müvekkillerin soruşturma işlemlerinden kaçmalarını ya da saklanmalarını gerektirir hiçbir çekincelerinin olmadığını, resmi ikametgahlarında yaşantılarına devam ettiklerini, soruşturma işlemlerinde yetkili makamlara her türlü kolaylığın ve enformasyonun sağlanacağını şimdiden kamuoyuna ilan ediyoruz. Son olarak Masumiyet Karinesi’ni hiçe sayarak, herkesçe malum şahsi menfaatleri doğrultusunda müvekkilleri medya önünde karalayanlar, ticari zararlarına sebep olanlar ve aile huzurunu kaçıranlar hakkında hukuki – cezai her türlü başvurunun gerçekleştirileceğini de belirtmek istiyoruz.

Exit mobile version