Mabel Matiz ve Melike Şahin’in Konserleri LGBTİ+ Konuşmalarından Dolayı İptal Edildi 

#image_title

Elle Style Awards Ödülleri’nde geçtiğimiz akşam ödül alan başarılı şarkıcılar Mabel Matiz ve Melike Şahin, konuşmalarında LGBTİ+’lara ithafte bulunmuştu. Ancak bu konuşmalar, bazı kesimlerden tepki alınmasına yol açtı ve şarkıcıların konserleri iptal edildi. 

Denizli Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Mabel Matiz ve Melike Şahin’in Temmuz aylarında yapması planlanan konserlerin iptal edildiği belirtildi. Ancak belediye, gerekçe olarak herhangi bir sebep sunmadı. Paylaşımda, “Kamuoyuna duyurumuzdur… 19 ve 30 Haziran tarihlerinde Açık Hava Tiyatrosu’nda özel bir şirket tarafından yapılacak olan Mabel Matiz ve Melike Şahin konserleri iptal edilmiştir” denildi. 

Öte yandan, yeni şarkısı “Diva Yorgun” ile dikkatleri üzerine çeken Melike Şahin’in Bursa’da gerçekleştirmesi planlanan konseri de Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. Belediyenin yaptığı açıklamada, “61. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında 22 Temmuz’daki Melike Şahin konseri iptal edilmiştir. Kamuoyuna duyurulur” ifadelerine yer verildi. 

Mabel Matiz ve Melek Şahin’in Konuşmaları

Melike Şahin, geçtiğimiz 13 Haziran’da düzenlenen Elle Style Awards Ödülleri’nde “Yılın Stil Sahibi Müzisyeni” ödülünü almıştı. Konuşmasında, “Bütün kız kardeşlerim, bütün lubunyalar… İncinmiş her yerimizi şefkatle sarmalayacak güce sahibiz, bunu biliyorum. Ödülümü, hak ettiğimiz dik gülüşlere ve ödediğimiz bedellere adıyorum” şeklinde konuştu. Aynı törende ödül alan Mabel Matiz ise, “Ödülümü varlıklarını korkusuzca haykırmaya devam eden ve bu anlamda cesaretleriyle bana her zaman çok büyük ilham olan, Türkiyeli LGBTİ+’lara armağan ediyorum” ifadelerini kullanmıştı. 

Exit mobile version