Sabancı Ailesi ‘Gizli Kayıt’ Şoku Yaşadı

#image_title

Yürütülen soruşturma sonrası savcı, hemşirenin 3 sene kadar hapsini istedi.

İş adamı Sakıp Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı evinde oğlu Ömer Metin Sabancı’nın sağlık durumunun konuşulması için yapılan toplantıda yine evlerinde hemşire olarak çalışan kişinin gizli kayıt yaptığını gördü. Gündeme düşen olay 6 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşmişti.

Mukaddes S., adlı hemşire Sabancıların evinde hemşire olarak görev yapıyordu. Olay günü Türkan Sabancı’nın evinde oğlu Ömer Metin Sabancı’nın sağlık durumu için bir toplantı gerçekleşmişti.

İFTİRA ATIYORLAR

Savcılığın yürüttüğü soruşturma bünyesinde skandalların odağında yer alan hemşirenin ifadesi alınmıştı. Mukaddes S., savcılıkta verdiği ifadesinde olayın olduğu gün yapılan toplantıda evin idari işler müdürü Osman G.’nin nöbet konusuyla alakalı değişiklik olmadığını dile getirdiği ve konu üzerinde tartışmanın başladığını söyledi.

Konuşma esnasında evin uşağı olan Ebru Y.’nin birden kendisine yönelerek ‘Kayıt mı alıyorsun sen?’ diyerek soru yöneltmesi üzerine diğer personellerin başına dikilerek elinden zorla telefonunu aldığını fakat herhangi bir kayıt yapmadığını belirten ve üzerine atılan iftiraların gerçek dışı olduğunu söylemişti.

TELEFONUNDA ESKİYE DÖNÜK KAYITLAR BULUNUYORDU

Durumla ilgili yürütülen soruşturma bünyesinde Sabancıların evinde hemşire olarak çalışan Dilek Akın Ç., ifade verdi. Genç hemşire verdiği ifadesinde olay günü ailenin sağlığıyla ilgili gerçekleştirilen toplantıda Ebru Y., isimli personelin Mukaddes S.’nin ses kaydı aldığını fark ettiğini dile getirdi.

Kendisinden kaydı silmesini söylediklerinde telefonunda başka tarihlerde de kayıt aldığını fark ettiklerini söyleyen Dilek Akın Ç., ‘Sabancı Müzesi 1, Sabancı Müzesi 2 şeklinde kayıtları isimlendirmişti. Bu kayıtları silmesi için Ebru Y., rica etti.’ şeklinde konuştu.

Exit mobile version