The Weeknd 2,5 Milyon Dolarlık Yardım İçin İmza Attı

#image_title

Dünya çapında tanınan Kanadalı şarkıcı Abel Tesfaye (The Weeknd) Gazze’deki acil insani duruma duyarlılık göstererek Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) İyi Niyet Elçisi olarak harekete geçti. Tesfaye, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, 2,5 milyon dolarlık büyük bir yardımla Gazze halkına destek olacak.

WFP’den yapılan açıklamada, Tesfaye’nin 2,5 milyon dolarlık yardımının, yaklaşık 4 milyon gıda paketine denk geldiği yani böylece 173 bin Filistinliye iki haftalık gıda tedarikini sağlayacağı belirtildi. Gazze’deki açlıkla mücadelede önemli bir rol oynayacak olan bu yardım, “açlığın eşiğinde olan 1 milyon Gazzeli”ye umut olacak.

WFP Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa Bölge Direktörü Corinne Fleischer, Gazze’deki insani facianın tahmin edilenden çok daha ağır olduğunu vurgulayarak “Gazze’deki insani facia tahmin edilenin çok ötesinde. WFP yoğun çaba sarf ediyor ancak Gazze’deki açlıkla mücadele edebilmek için yardımların çok ciddi şekilde artması gerekiyor.” dedi.

Exit mobile version