Adalet Bakanından Arka Sokaklar Dizisine Sert Tepki

#image_title

Arka Sokaklar dizisinin son bölümündeki “gardiyan” sahnesi, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da dikkatini çekti. Engin Komiser’in koğuşa girişi sırasında yaşanan olaylarda, iki gardiyanın Engin Komiser’e şiddet uygulaması ve ardından rüşvet skandalının işlenmesi, Bakan Tunç’un sert kınamasına neden oldu.

Bakan Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Bir televizyon dizisinde ceza infaz kurumlarımızda görev yapan infaz koruma memurlarımızı karalamaya dönük, onları rencide edici sahnelerin yayınlanması kabul edilemez” diyerek tepkisini dile getirdi.

Görevlerini fedakarca yerine getiren ceza infaz koruma personeline yönelik yapılan bu tür yayınlarla ilgili olarak hukuki süreç başlatılacağını belirtti.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü: “Söz Konusu Yayınları Kınıyoruz”

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü de konuya ilişkin bir açıklama yaparak infaz ve koruma memurlarını karalayan söz konusu sahneleri kınadı. Temel insan haklarına, uluslararası sözleşmelere ve ulusal mevzuata tam riayetle görevlerini ifa eden personelin karalanmasına izin verilmeyeceği vurgulandı.

Olayın ardından Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, hukuki süreç başlatılacağını belirterek Arka Sokaklar dizisinin bu tür sahneleriyle ilgili detaylı bir inceleme ve soruşturma başlatacağını duyurdu.

Exit mobile version