Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un Kudüs Hassasiyeti Yayına Damga Vurdu

#image_title

Türk televizyonları, abluka altındaki Gazze’nin İsrail tarafından bombalanması ve Hamas-İsrail çatışmalarına ilişkin son gelişmeleri bölgeden takip ederek Türk kamuoyuna ulaştırma devam ediyor.

Gazeteci Çetiner Çetin de son gelişmeleri aktarmak üzere çalıştığı Habertürk TV’de ‘Mehmet Akif Ersoy İle Nedir Ne Değildir?’ programına bağlandı. Programın rejisi Çetiner için kj bandına “Çetiner Çetin İsrail’in Kudüs kentinden bildiriyor” yazması dikkat çekti.

İSRAİL’İN KENTİ KUDÜS İBARESİNİ KALDIRTTI

Programı hazırlayıp sunan gazeteci Mehmet Akif Ersoy ise hemen reji ve yönetmeni uyararak banttaki ‘İsrail’in kenti Kudüs’ ibaresinin kaldırılmasını istedi.

“İSRAİL’İN KUDÜS KENTİ DİYE BİR KENT YOK”

Teknik ekibe seslenen gazeteci Ersoy, “İsrail’in Kudüs kenti yazısını alır mısınız lütfen? ‘Kudüs’ten bildiriyor’ diye düzeltir misiniz? İsrail’in Kudüs kenti diye bir kent yok.” ifadelerini kullandı.

Sunucu Ersoy’un yerinde müdahalesi sonrası banttaki İsrail’in Kudüs kenti ifadesi düzeltildi.

Ersoy’un Kudüs hassasiyeti yayına damga vururken sosyal medyada da takdirle karşılandı.

UZUN YILLAR GAZZE İŞGALİNİ TAKİP ETTİ

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy, Anadolu Ajansı’nda (AA) muhabirlik yaptığı dönemde Gazze’deki zulmü yakından takip etmesiyle biliniyor. Ersoy’un Tünel Gazze’de Yaşamak isimli bir de kitabı bulunuyor.

Exit mobile version