AK Parti’de İstanbul Adaylığı İçin İki Büyük İsim: Ali Yerlikaya ve Murat Kurum

#image_title

Parti içi temayül yoklamasında konuşulan isimler arasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve eski Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı, İstanbul Milletvekili Murat Kurum öne çıkıyor.

Bugün 81 ilde gerçekleştirilen temayül yoklamasında 160 bin AK Parti üyesinin oy kullanması bekleniyor. İstanbul için konuşulan isimlerin ikiye indiği ve yarışın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Murat Kurum arasında geçtiği belirtiliyor.

İSTANBUL’U KİM TEMSİL EDECEK: ALİ YERLİKAYA MI? MURAT KURUM MU?

İstanbul için son günlerde konuşulan isimler arasında sıkça adı geçen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve eski Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı, İstanbul Milletvekili Murat Kurum arasında bir mücadele yaşanıyor. Yerlikaya’nın İstanbul’u iyi bilmesi ve kamuoyu algısıyla avantajlı olduğunu düşünenler, “İstanbul’u mutlaka almalıyız, diyorsak hata yapma lüksümüz yok. Ali Yerlikaya seçmen nezdinde güçlü bir karşılığa sahip” ifadelerini kullanıyor. Diğer taraftan, Murat Kurum’un genç ve Karadenizli kimliğiyle, İstanbul’da gerçekleştirdiği icraatlerle öne çıktığını savunanlar, “Bakan Kurum, İstanbul için hazırlıklı bir şekilde çalışıyor. Genç, dinamik ve etkili bir lider” yorumunu yapıyor.

Her iki adayın da güçlü yönleriyle öne çıktığı belirtilirken, partinin İstanbul Belediye Başkan adayının önümüzdeki iki hafta içinde netleşmesi bekleniyor. Siyasette sürprizlerin her zaman olabileceği göz önüne alındığında, bu iki isim dışında bir adaylığın şu anda ‘sürpriz’ olarak görüldüğü ifade ediliyor.

Exit mobile version