Artırımlara Bursa’dan ‘Saadet’ tepkisi!

#image_title

BURSA (İGFA) – Saadet Partisi Bursa Vilayet Lider Yardımcısı Selman Gümüş, partililerle birlikte 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Milletin gerçek gündemiyle açıklama yapan Gümüş, ülke ve yereldeki talana karşı milletle birlikte çaba edeceklerinin kelamını verdi.

“Bu basın açıklamamızın emeli ülkemizin genelde ve yerelde iktidarda bulunan idareler eliyle sürüklendiği ekonomik yıkımlara, adaletsizliklere dur demek; doğal, toplumsal ve kültürel varlıklarımızın talan edilmesine karşı milletimizle birlikte çaba edeceğimizi ilan etmektir” diyen Selman Gümüş, “Enflasyon yükselmeye, faiz artmaya, döviz tırmanmaya devam ediyor. İktidar ise tahlili İMF siyasetlerinde, Kemal Derviş modelinde görmüştür. Vergi ve harçları arttırıp yatırım ve harcamaları kısarak milletimizin cebine el atmıştır” diye konuştu.

Bugünkü enflasyonun sebebinin mesken sahipleri ya da kiracılar olmadığı üzere, esnaf ve çiftçinin de olmadığını belirten Gümüş, “Bugünkü enflasyonun sebebi, nakliyeciler ya da pazarcılar değildir. Üreticiler, emekçiler, öğrenciler, memurlar ve çocuklar da değildir. Tersine altı ve üstü büyük nimetlerle dolu olan memleketimizde nimetlerin ve kaynakların, azgın ve doymak bilmeyen bir azınlığın, maharetsiz ve muhteris bir iktidarla iş birliği içerisinde olmasıdır. Ülkemizdeki ekonomik afetin müsebbibi olan iktidarın, bu beceriksizliği ve azgın azınlığın doymazlığı, toplumsal afete dönüşmüş ve ahlaki bir erozyona yol açmıştır. İktidar, milletimizin farklı kesitlerini karşı karşıya getirmekte epeyce yetenekli davranmaktadır” dedi.

Bir kısmın başka bölümü maksat gösterdiğini öne süren Gümüş, “İllüzyonu bırakın. Sorumluluğunuzu üstlenin” davetinde bulundu.

Öte yandan mahallî hususlara da dikkati çeken SP Vilayet Lider Yardımcısı Selman Gümüş, Uludağ’ın talan edilmesinden, belediye çalışanların fiyatlarına kadar değerlendirmelerde de bulundu.

“Ne iktidarın, ne de azgın muhterislerin gücü Uludağ’ı betonlaştırmaya yetmeyecektir” diyen Gümüş, “Onlara Veysel Eroğlu’nun deyişiyle diyoruz ki ‘Uludağ’ı istediği üzere yönetmek kimsenin haddine değildir ve birileri istiyor diye Uludağ Ulusal Parkı kimseye feda edilmeyecektir. Bu hususta ne iktidarın ne de bu ihtirasın yanında olmayacağız. Tersine bizim tarafımız Uludağ olacaktır. Tabiat olacaktır. Milletimizle birlikte Uludağ’ın betonlaşmasına ve ranta açılmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BİNTED çalışanlarının gerçek hakları derhal teslim edilmesi gerektiğini tabir eden Gümüş, “Yıllardır Belediye hizmetlerini yürüten binlerce personel kardeşimizin, hayat pahalılığı karşısında enflasyona ezdirilmesi kabul edilemez. Verilen yüzde 42’lik artırımla en düşük maaşların 19.900 TL olması kabul edilemez. Çünkü geçmiş devirde minimum fiyatın 2,5 katı kadar maaş alan kardeşlerimizin enflasyon karşısında ezilmelerini kabul etmiyoruz. Yetkili sendikayı, üyelerinin hakkını müdafaaya, Alinur AKTAŞ’ı da çalışanlarının gerçek haklarını teslim etmeye davet ediyoruz” dedi.

Exit mobile version