Binali Yıldırım’ın Yeni Görevi Ortaya Çıktı

#image_title

Ak Parti’nin geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdiği 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde MKYK listesine alınmayan Yıldırım hakkında birçok iddia ortaya atılmıştı. Ak Parti’li Şamil Tayyar’ın “Ak Parti içindeki hizip” açıklamasında belirttiği 3 kişi arasında olduğu tahmin edilen Yıldırım’ın bundan sonraki yol haritası ise merak konusu haline gelmişti.

Birgün’den Nurcan Gökdemir’in yaptığı haberine göre, oğlunun kumar masası görüntüleri, uyuşturucu trafiği imalı haberler, ekonomik gücüyle ifade edilemeyecek kadar zenginleşmesi ile 21 senelik Ak Parti iktidarlarının sembolüne dönüşen Binali Yıldırım Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olması öngörülüyor.

NELER OLMUŞTU?

Ak Parti Olağanüstü Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Merkez Disiplin Kurulu, Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem kurulu, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu asil ve yedek üye adaylarını kesinleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrardan genel başkan seçildiği kongerede, MKYK listesindeki 49 isim yeni listede bulunmazken, 26 isim listede yerini aldı. Listede bulunmayan isimler arasında Binali Yıldırım, Mustafa Şentop, Süleyman Soylu ve Nurettin Canikli gibi önemli isimler de yer alıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇOK KIZDI

Binali Yıldırım’ın, 25 milyon dolarlık bir usulsüz komisyonda aracı olarak devleti zarara sokma sebebiyle tutuklanan eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan ve Mineks isimli yatırım danışmanlığı şirketinin patronu Bülent Göktuna’nın ifadelerinde adı geçmesinden kaynaklı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok kızdığı ve bu yüzden listeye katmadığı öne sürülmüştü.

Exit mobile version