Cemal Canpolat Kimdir, Alevi mi?

#image_title

İstanbul İl Başkanı adayları arasındaki Cemal Canpolat ismi bir adım daha öne çıkmaktadır. CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde adaylardan biri konumdaki Canpolat’ın hayatı, kariyeri ve hangi görevlerde bulunduğu araştırılmaktadır.

Cemal Canpolat Kimdir?

61 yaşındaki Cemal Canpolat, 1692 senesinde Malatya‘nın Doğanşehir ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlköğrenimini ve liseyi Malatya’da tamamladıktan sonra İstanbul’da Turizm işkolunda Sendika temsilciliği görevinde bulunmuştur.

Aktif siyasette 3 dönem SHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı görevini yapan Canpolat, CHP’nin yeniden siyasal yaşama dönmesi ile birlikte; İl Eğitim sekreterliği, İl Başkanı Yardımcılığı ve kısa bir süre İl Başkanlığı ve Parti Meclisi Üyeliği görevlerinde de bulunmuştur.

Aynı süreçte Sinop, Artvin ve birçok Rumeli Derneği ve vakfında kurucu üyelik görevi yapan Canpolat; Alevi- Bektaşi dernek ve vakıflarında kurucu üyelik, yöneticilik ve başkanlık görevleri de yapmıştır.

Cem Dergisi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yayın Koordinatörlüğü görevleri yapan Canpolat, 6 kitap yazmıştır. Osmanlı Belgelerinde Aleviler Hakkında İdam ve Sürgün Fermanları (İkinci genişletilmiş baskı), Yüzleşme, Osmanlının Manevi Temelini Oluşturan Gerçek, Şeyh Bedreddin İriş Dede Sultan ve Sarı Saltuk adlı eserlerinin yazarı olan isim 35. Olağan İstanbul İl kongresinde İl Başkanlığı’na seçilmiş ve İstanbul İl Başkanı olarak görev almıştır.

Canpolat, evli ve bir çocuk babasıdır.

Cemal Canpolat Alevi mi?

Cemal Canpolat’ın Alevi olduğuna dair bir açıklama yoktur. Sadece Alevi- Bektaşi dernek ve vakıflarında kurucu üyelik, yöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulunduğu gözlemlenmiştir.

Exit mobile version